"Balaurul" Armenia sperie Romania. Jucam cu o nationala crescuta pe patru continente

Marti, 30 Martie 2021, ora 11:15
2794 citiri
"Balaurul" Armenia sperie Romania. Jucam cu o nationala crescuta pe patru continente
Echipa nationala a Armeniei

Echipa nationala a Romaniei joaca miercuri (ora 19.00), la Erevan, impotriva Armeniei, in al treilea meci al tricolorilor din grupa de calificare pentru Campionatul Mondial 2022 din Qatar.

Dupa victoria cu Islanda (2-0 pe teren propriu), Armenia a devenit o "sperietoare" neasteptata pentru Romania in cursa pentru ocuparea locului 2 in grupa.

Comparativ cu ultimul meci Armenia - Romania (0-5 in 2016), la nationala ex-sovietica au intervenit cateva modificari substantiale, armenii fiind in prezent o formatie cu influente de pe patru continente.

In primul rand, Armenia a primit un aer occidental dupa numirea selectionerului Joaquin Caparros, unul dintre cei mai valorosi antrenori spanioli, cu o experienta de multi ani in La Liga, la carma unor echipe precum FC Sevilla, Villarreal, Athletic Bilbao, Levante, Granada si Osasuna. De asemenea, armenii au un fotbalist legitimat in Bundesliga, la Hoffenheim, este vorba despre atacantul Adamyan.

In acelasi timp, Armenia si-a pastrat darzenia tipic asiatica. Pe langa fotbalistii din campionatul intern, adversarii nostri au in lot patru fotbalisti care evolueaza in Kazahstan, doi dintre ei la multipla campioana Astana.

Ca o alta noutate, Armenia de astazi beneficiaza de influente sud-americane si africane. Astfel, varful Norberto Briasco e nascut in Argentina (din parinti armeni) si joaca in liga argentiniana, la Huracan. La fel, fundasul Jordy Monroy e un columbian care a primit dreptul sa imbrace tricoul Armeniei datorita mamei sale. In fine, mijlocasul Solomn Udo e un nigerian naturalizat.

"O mana de om pe strazi, in frig". Viata de film a lui Florin Nita, eroul Romaniei contra Germaniei. A muncit la o fabrica de cozonaci

Romania, invinsa greu de Germania la Bucuresti. Portarul Florin Nita a fost eroul nostru

De ce au purtat nemtii tricourile pe dos la poza oficiala de la Arena Nationala

România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că sentimentul pe care îl împărtăşeşte cu selecţionerul Edward Iordănescu...
#Armenia, #Romania, #preliminarii CM 2022, #adversara , #stiri fotbal