Cartile scrise de Becali, Copos sau Meme Stoica in puscarie, de negasit: Explicatia editurii

Marti, 30 Iunie 2015, ora 08:35
9112 citiri
Cartile scrise de Becali, Copos sau Meme Stoica in puscarie, de negasit: Explicatia editurii
Foto: Reporter NTV

Cartile scrie de oamenii de fotbal condamnati la ani grei de inchisoare nu sunt disponibile publicului larg.

Ajunsi in spatele gratiilor, Gigi si Ioan Becali, Meme Stoica, George Copos, Gica Popescu sau Cristi Borcea s-au pus pe scris carti, profitand de o prevedere legislativa care le acorda reduceri ale pedepselor pentru fiecare lucrare publicata.

Problema apare atunci cand un om obisnuit isi doreste sa citeasca una dintre cartile scrise de Copos sau de Borcea deoarece acestea nu au fost puse in vanzare.

Cei de la Prosport au luat legatura cu reprezentantii Oscar Print, una dintre editurile preferate ale condamnatilor din fotbal, pentru a afla de ce nu pot cumpara cartile respective.

Replica editurii a fost una incredibila, din care rezulta ca autorii de conjunctura isi cumpara intregul tiraj!

"Noi nu le avem la vanzare. Este comanda autorului, nu ne-am ocupat din noi. S-a tiparit la alta editura si au luat tot tirajul, integral. Au fost 100 de exemplare. Nu este la vanzare, este comanda autorului.

Este dreptul lor sa le ofere cadou, nu stiu. Eu nu am intrat in contact decat cu tipografia care a tiparit aceste carti, a fost o colaborare intre noi. Sunt multi care vor 100 de exemplare, lucrari de doctorat, memorii... Asa m-am trezit ca am publicat cartile lui Becali si Stoica. Nu stiu daca sunt fantomatice aceste carti, pentru ca o multime de oameni isi publica memoriile, versurile si le ofera altor persoane.

Eu, daca stiam ce se intampla, nu ajungeam in situatia asta. Probabil ca as fi zis nu", a declarat reprezentanta Oscar Print.

George Copos a fost eliberat conditionat in primavara dupa ce a publicat mai multe carti. Una dintre acestea este suspecta de plagiat si este analizata de o comisie de specialitate.

Primul om de fotbal care a apelat la aceasta modalitate de a-si reduce pedeapsa a fost Gigi Becali.

Cel mai proaspat infractor din lumea fotbalului, patronul celor de la Astra Giurgiu, Ioan Niculae, ar fi terminat deja de scris o prima carte, la numai doua luni de la condamnare.

30 de zile din pedeapsa este reducerea primita de cei aflati in inchisoare pentru fiecare carte publicata.

Citește și:
Spor aberant încasat de șefa DSP Bacău: „Luarea deciziilor îi afectează memoria și vederea“
Spor aberant încasat de șefa DSP Bacău: „Luarea deciziilor îi afectează memoria și vederea“
Medicii de la Direcția de Sănătate Publică Bacău au emis un buletin de analiză în baza căruia directoarea instituției, Mihaela Arim, încasează un spor de 12% pentru „solicitare...
Adio dosar cu șină și copie legalizată! Ce prevede amendamentul votat de parlamentari
Adio dosar cu șină și copie legalizată! Ce prevede amendamentul votat de parlamentari
Deputaţii au adoptat miercuri, 7 decembrie, o propunere legislativă privind simplificarea şi eficientizarea prestării serviciilor publice, reducerea timpilor în relaţia cu publicul şi...
Echipe
M
V
E
I
G
P
3
2
1
0
5 - 1
7
3
2
0
1
5 - 4
6
3
1
1
1
4 - 3
4
3
0
0
3
1 - 7
0