Cazul Emiliano Sala: A fost recuperat un cadavru din epava avionului prabusit in Canalul Manecii

Joi, 07 Februarie 2019, ora 07:57
6396 citiri
Cazul Emiliano Sala: A fost recuperat un cadavru din epava avionului prabusit in Canalul Manecii
Foto: AIBB

Oficialii britanici au anuntat ca au reusit sa recupereze un cadavru din epava avionului prabusit in Canalul Manecii si in care se afla si fotbalistul Emiliano Sala.

Corpul a fost trimis la morga, insa nu a fost precizat daca este vorba despre atacantul lui Cardiff City sau despre pilotul aeronavei.

Institutia care se ocupa cu cercetarea accidentelor aviatice in Marea Britanie, Air Accidents Investigation Branch (AAIB), a transmis prin intermediul unui comunicat de presa ca s-a incercat si recuperarea epavei avionului, insa conditiile meteo au facut imposibil acest lucru.

Pentru moment, operatiunea de ridicare a avionului de pe fundul apei a fost oprita din cauza vremii nefavorabile.

"Dupa o observare atenta a locului accidentului folosind vehicule operate de la distanta (ROV - remotely operated vehicle) s-a luat decizia de a incerca o operatiune de recuperare. In conditii dificile, AAIB si specialistii contractati pentru aceasta misiune au reusit sa recupereze corpul observat in epava. Operatiunea s-a desfasurat in cea mai demna maniera posibila, iar familiile au fost tinute tot timpul la curent.

Din pacate, incercarile de a recupera epava avionului nu au avut succes, iar ulterior vremea rea ne-a fortat sa readucem vehiculele la nava. Prognoza meteo nu e buna pentru viitorul apropiat asa ca am luat decizia dificila de a opri operatiunile. Cadavrul a fost dus la Portland pentru a ajunge apoi la morga din Dorset", se arata in comunicatul britanicilor.

Avionul s-a prabusit in data de 21 ianuarie, in timp ce Sala era transportat de la Nantes la Cardiff. Atacantul argentinian tocmai fusese cumparat de Cardiff cu 17 milioane de euro de la gruparea franceza.

El a mers in Franta pentru a-si lua la revedere de la fostii colegi, iar pentru a se intoarce in Anglia a apelat la un avion privat.

Dupa doua saptamani de cautari, epava avionului a fost gasita in Canalul Manecii, la aproximativ 30 de kilometri distanta de insula Guernsey, la o adancime de 60 de metri.

M.D.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Emiliano Sala avion prabusit, #Emiliano Sala mort avion, #cautare Emiliano Sala , #stiri fotbal