Cei 7 magnifici ai sportului-retrospectiva 2011 (Galerie foto)

Sambata, 31 Decembrie 2011, ora 15:30
8487 citiri
Cei 7 magnifici ai sportului-retrospectiva 2011 (Galerie foto)

Nu erau foarte cunoscuti marelui public, dar in anul ce tocmai se incheie, sapte fotbalisti s-au remarcat prin jocul lor spectaculos, cu multe goluri, aducand cluburilor gloria cuvenita. Cu totii ar putea sa ajunga staruri mondiale in 2012.

O inedita prezentare a ierarhiei celor din lumea sportului rege, cu succesul deja asigurat, apartine renumitului portal de specialitate Onze

1. Luis Suarez (Liverpool)

Cand Kenny Dalglish, antrenorul echipei FC Liverpool, a realizat transferul uruguayanului Luis Suarez, adus de la Ajax Amsterdam, a crezut ca jucatarul are nevoie de 6 luni de adaptare. Insa nu a fost deloc asa, caci fotbalistul s-a dovedit foarte eficace inca de la primele meciuri, facand ravagii in defensiva adversarilor. De asemenea, golgheterul "pur-sange" a reusit sa intre in clubul "Bad Boys" din Premier League.

2. Gareth Bale (Tottenham Hotspur)

Cu cele trei goluri inscrise impotriva lui Inter Milano in partida din octombrie 2010, a atras asupra lui luminile reflectoarelor intregii Europe. Primele luni ale lui 2011 au fost pentru mijlocasul ofensiv ceva mai dificile, insa apoi a reusit sa-si gaseasca ritmul adecvat. Tehnica bazata pe miscare continua si pe viteza de executie sunt atuurile sale fundamentale, cu care s-a facut remarcat pe prima scena a fotbalului britanic.

3. Falcao (Atletico Madrid)

"Masina de goluri" provenita de la clubul lusitan FC Porto a ajuns in vara acestui an la Atletico Madrid. Multa vreme s-a crezut ca lui Radamel Falcao Garcia i-ar fi fost dificil sa se acomodeze intr-un campionat mai valoros, necunoscandu-i-se potentialul golgheterului columbian. In 13 meciuri din Primera Division, el a marcat de noua ori. O medie foarte buna, pentru un jucator ce a evoluat intr-o echipa aflata la mijlocul clasamentului.

4. Kevin-Prince Boateng (AC Milan)

"Printul" stie sa danseze ca Michael Jackson, ceea ce apare ca un paradox. Un plus pentru jucator il constituie faptul ca, in afara imensului sau talent, stie sa alimenteze cronicile din jurul lui. Pe teren, eficacitatea sa este o calitate suplimentara pentru AC Milan. Tripla reusita in confruntarea cu Lecce (4-3) din octombrie anul trecut, a permis "rossonerilor" sa iasa dintr-o blestemata serie de insuccese.

5. Edison Cavani (Napoli)

Un golgheter 100%. Napoletanul a uimit Serie A, si nu numai, gratie celor 4 goluri reusite in 6 partide, contribuind din plin la iesirea in evidenta a clubului sau. Un tehnician foarte fin, inscriind goluri de multe ori dintr-o singura atingere a mingii.

6. David Luiz (Chelsea)

A debutat la Benfica Lisabona, intr-o partida sustinuta cu Paris Saint-Germain in 2007, pentru ca in perioada 2009-2010, cariera lui David Luiz Moreira Marinho sa capete un curs ascendent. Remarcat de Chelsea, ajunge pe Stamford Bridge, unde viteza, tehnica de lovire a mingii si jocul sau de cap ii aduc consacrarea.

7. Mario Gotze (Borussia Dortmund)

Multa presiune pe un tanar de numai 19 ani, mai ales ca oamenii de fotbal au vazut deja in el o viitoare vedeta a fotbalului mondial. De aceea, nu-i ramane decat sa confirme asteptarile specialistilor. Analisti care il gratuleaza cu superlative, cum ar fi cel de demn urmas al legendarului Uwe Seeler.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Luis Suarez, #Gareth Bale, #Falcao, #Kevin Prince Boateng, #Edison Cavani, #David Luiz, #Mario Gotze , #stiri fotbal