Cifrele incredibile ale afacerii "TVR - Dolce"

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 14:00
4638 citiri
Cifrele incredibile ale afacerii "TVR - Dolce"

Scandalul legat de sublicentierea unor evenimente sportive de catre TVR celor de la DolceSport este departe de final iar lucrurile sunt tot mai socante odata cu aparitia cifrelor intregii afaceri.

Primul contact dintre Dolce si TVR a avut loc in 23 noiembrie 2010. Atunci, Vlad Enachescu, director general al DolceSport, i-a trimis lui Dan Radu, pe atunci consilier al presedintelui-director general al postului public, Alexandru Lazescu, o oferta pentru sublicentierea mai multor evenimente sportive.

Potrivit celor de la Ring, care au intrat in posesia documentelor, oferta initiala a Dolce prevedea o suma minima de 8.910.000 de euro si una maxima de 9.160.000 de euro pentru sublicentierea evenimentelor vizate - Jocurile Olimpice, Campionatul European de fotbal si Campionatul Mondial de fotbal. Pentru a achizitiona aceste competitii, TVR-ul a cheltuit 30 de milioane de euro!

La aproape un an de la acea prima oferta, postul public si Dolce semnau contractul de sublicentiere pe o suma ireala, 4.650.000 de euro (3.750.000 de euro plus TVA), jumatate fata din oferta initiala!

Astfel, pentru Olimpiada de la Londra, eveniment sportiv cumparat de TVR cu 12 milioane de euro, DolceSport a oferit in prima faza 1.750.000 de euro, insa l-a achizitionat pentru numai 600.000 de euro plus TVA. Mondialul din 2014, din Brazilia, ofertat in prima faza de DolceSport cu 1.750.000 de euro, a fost luat cu 1.150.000 de euro plus TVA. Euro 2012, cel de la care a pornit intregul scandal, a fost achizitionat de Televiziunea Romana cu 9,3 milioane de euro si a fost sublicentiat catre Dolce Sport pentru 1,1 milioane de euro plus TVA, postul celor de la Romtelecom avand si cele mai bune meciuri din faza grupelor in exclusivitate!

Iar ca lucrurile sa fie si mai mult in defavoarea postului public, Dolce are termene de plata pentru cele patru milioane si jumatate de euro pana in anul 2014, asta in timp ce TVR a platit achizitionarea drepturilor TV in avans!

Cum pe fir au intrat si procurorii, va fi extrem de aflat cine a negociat, din partea TVR, acest contract si cum a "reusit" sa obtina o suma cu 50% mai mica decat cea din oferta initiala.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...