Cluburile de top contraataca dupa reforma controversata initiata de FIFA

Vineri, 15 Noiembrie 2019, ora 20:06
4161 citiri
Cluburile de top contraataca dupa reforma controversata initiata de FIFA
Foto: FIFA

Opt cluburi importante din fotbalul mondial, printre care Real Madrid si AC Milan, au anuntat vineri crearea unei asociatii mondiale a cluburilor care se asteapta sa devina un interlocutor al FIFA si sa poata influenta reforma controversata a Cupei Mondiale a cluburilor, scrie AFP.

World Football Clubs Association (WFCA), cu sediul la Zurich, reuneste opt cluburi fondatoare de pe toate continentele: AC Milan (Italia) si Real Madrid (Spania), Boca Juniors si River Plate (Argentina), Club America (Mexic), Guangzhou Evergrande (China), TP Mazembe (RD Congo) si Auckland City (Noua Zeelanda).

WFCA a mentionat ca este deschisa si altor echipe dornice de participare la Mondialul cluburilor.

"Aceasta noua asociatie va fi un partener de dialog credibil si serios al FIFA pentru a discuta toate aspectele legate de cluburi, incepand cu Mondialul cluburilor", a declarat Florentino Perez, presedintele lui Real Madrid, ales primul presedinte al asociatiei.

In primavara acestui an, presedintele FIFA, Gianni Infantino, afirma ca principalele cluburi din Europa vor accepta pana la urma noul format de 24 de echipe al Cupei Mondiale a cluburilor propus de forul fotbalistic international.

''Sunt convins ca vor participa toate marile cluburi europene, unele au si luat decizia si celelalte le vor urma. Cu siguranta, Europa va participa'', declara Giani Infantino.

Infantino sustinea ca Mondialul cluburilor cu 24 de echipe nu e o simpla idee, ci o decizie a FIFA si cluburile trebuie sa se conformeze. ''Nu este doar o idee, este o decizie. Am luat decizia la Miami pe 15 martie ca noua formula a Mondialului cluburilor sa se dispute incepand cu iulie 2021'', spunea Infantino.

Asociatia cluburilor europene (ECA) a contestat insa noul format al acestei competitii mondiale a cluburilor, care urmeaza sa se desfasoare din patru in patru ani din 2021, din cauza incompatibilitatii cu calendarul european stabilit de UEFA pana in 2024. ''Vor fi opt cluburi din Europa, sase din America de Sud si zece de pe alte continente'', mentiona Infantino.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#conflict cluburi FIFA , #stiri fotbal