Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Copa America: Brazilia a spulberat Peru, iar Neymar pune in pericol recordul lui Pele

Vineri, 18 Iunie 2021, ora 11:01
2684 citiri
Copa America: Brazilia a spulberat Peru, iar Neymar pune in pericol recordul lui Pele
Neymar

Selectionata de fotbal a Braziliei a invins reprezentativa statului Peru cu scorul de 4-0, joi, la Rio de Janeiro, intr-un meci din Grupa B a campionatului Americii de Sud pe natiuni, Copa America, turneu pe care il gazduieste, conform agerpres.ro.

Selecao a obtinut a doua sa victorie in competitie, dupa 3-0 cu Venezuela, prin golurile inscrise de Alex Sandro (12), Neymar (68), Everton Ribeiro (88) si Richarlison (90+3).

Nationala auriverde, care tinteste al zecelea sau trofeu in competitie, invinsese Peru si in finala editiei trecute, in 2019, cu 3-1.

Neymar, care a inscris in ultimele patru meciuri ale nationalei braziliene, a ajuns la 68 de goluri sub tricoul Selecao in 107 meciuri, fiind la doar noua goluri de recordul detinut de Pele.

Brazilia a ajuns la noua victorii consecutive si nu a primit gol in ultimele sase partide. Ultima echipa care marcase contra Braziliei a fost chiar Peru, in meciul pierdut cu 2-4 in octombrie 2020, la Lima, in preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

Selectionerul Tite a decis sa faca schimbari in echipa dupa meciul cu Venezuela, inlocuind nu mai putin de sase jucatori, printre cei odihniti fiind Marquinhos, Casemiro si Paqueta. Acest lucru a permis si revenirea lui Thiago Silva in centrul apararii, dupa accidentarea suferita in tricoul lui Chelsea in finala Ligii Campionilor.

Pe stadionul Olimpico Nilton Santos au evoluat echipele:

Brazilia: Ederson - Danilo (Emerson, 84), Eder Militao, Thiago Silva, Alex Sandro (Renan Lodi, 77) - Fabinho, Fred - Everton Cebolinha (Everton Ribeiro, 46), Gabriel Jesus (Roberto Firmino, 72), Gabriel Barbosa 'Gabigol' (Richarlison, 46), Neymar. Selectioner: Tite.

Peru: Pedro Gallese - Aldo Corzo, Christian Ramos, Luis Abram, Marcos Lopez - Renato Tapia, Yoshimar Yotun (Alexis Arias, 74), Andre Carrillo, Sergio Pena (Luis Iberico, 67), Christian Cueva (Gerald Tavara, 74) - Gianluca Lapadula (Alex Valera, 67). Selectioner: Ricardo Gareca.

A arbitrat argentinianul Patricio Loustau.

In celalalt meci al grupei, Columbia si Venezuela au terminat nedecis, 0-0, joi, la Goiania.

Venezuela, constransa sa alinieze multe rezerve din cauza a numerosi titulari infectati cu noul coronavirus, a aratat determinare. Portarul Wuilker Farinez, de la Lens, a fost cel mai bun om al echipei antrenate de portughezul Jose Peseiro.

Columbia a avut nu mai putin de 23 de suturi pe poarta, fata de doar doua ale adversarei.

Alexander Gonzalez, fostul fundas al echipei Dinamo Bucuresti, a evoluat 88 de minute pentru Venezuela.

Columbienii au terminat meciul in zece oameni, Luis Diaz fiind eliminat in final (90+3).

Pe stadionul Olimpico Pedro Ludovico Teixeira au evoluat echipele:

Columbia: David Ospina - Daniel Munoz, Yerry Mina, Davinson Sanchez, William Tesillo - Wilmar Barrios, Matheus Uribe, Juan Guillermo Cuadrado, Edwin Cardona (Luis Diaz, 61) - Luis Fernando Muriel (Jaminton Campaz, 61), Duvan Zapata (Miguel Borja, 72). Selectioner: Reinaldo Rueda.

Venezuela: Wuilker Farinez - Alexander Gonzalez (Ronald Hernandez, 88), Francisco La Mantia, Luis Martinez, Luis Del Pino Mago, Yohan Cumana - Junior Moreno, Bernaldo Manzano (Yangel Herrera, 58), Jose Martinez, Cristian Casseres (Edson Castillo, 88), Fernando Aristeguieta (Sergio Cordova, 82). Selectioner: Jose Peseiro.

A arbitrat paraguayanul Eber Aquino.

Clasament:

1. Brazilia 6 puncte (2 jocuri)

2. Columbia 4 p (2 j)

3. Venezuela 1 p (2 j)

4. Ecuador 0 p (1 j)

5. Peru 0 p (1 j)

Născută și crescută la Las Vegas, a spulberat un record al României vechi de 38 de ani
Născută și crescută la Las Vegas, a spulberat un record al României vechi de 38 de ani
Tânăra înotătoare Rebecca Aimee Diaconescu (17 ani) a stabilit o performanță uluitoare la Campionatul Naţional de înot în bazin de 50 m pentru seniori, tineret şi juniori I-II,...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Copa America, #neymar, #pele, #record , #stiri fotbal