Cosmina Dusa, "galactica" fotbalului feminin romanesc

Sambata, 06 Noiembrie 2010, ora 20:20

   

Cosmina Dusa, "galactica" fotbalului feminin romanesc
'Sportul rege' practicat in Romania de catre reprezentantele sexului frumos trece aproape neobservat, singura competitie oficiala interna organizata ca si campionat regulat - Liga I de senioare, desfasurandu-se intr-un anonimat demn de o cauza mai buna.

Intrecerea nationala, organizata de FRF, cu numai 13 echipe in 'hora' (nici una din zona moldava), are o valoare scazuta, disproportionata intre competitoare, cu foarte putine 'oaze' unde lucrurile se misca oarecum rezonabil (Cluj-Napoca, Tg. Mures, Craiova si Brazi-Prahova), dar departe de nivelul european.

Se incearca totusi, de putina vreme, punerea pe picioare a unui proiect ambitios la Cluj, odata cu infiintarea noii grupari Olimpia, pe langa care va funciona si o Academie de Fotbal Feminin. De altfel, majoritatea componentelor echipei nationale de senioare a Romaniei provin din principala urbe transilvana, cea mai valoroasa jucatoare de aici si fara rival in tara fiind Cosmina Dusa.

In varsta de 20 de ani, atacanta de la CFF Olimpia (ultima oara a jucat la Volos in Grecia) efectiv face ravagii in campionatul national, marcand pana acum, atentie, nu mai putin de 44 de goluri in doar 6 jocuri (o medie de peste 7 'boabe' de meci).

Si ca un fapt demn de Cartea Recordurilor, Dusa, in partida contra fostei echipe de unde s-a ridicat, Clujana, a punctat de 13 ori, semnand practic toate golurile Olimpiei in acel joc.

Mirel Albon, manager general la CFF Olimpia si secund la echipa tricolora de senioare, isi doreste ca in cel mult doi ani la Cluj sa se formeze o echipa de fete de talie europeana, avand in Cosmina Dusa un principalul pilon de rezistenta si valoare.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3843 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
Cosmina Dușa.
Respect pentru "sexul slab",Cosmina Dușa.
DEKAR
rank 5
Cat o fi ea de "galactica", nu va face nimic daca nu va avea in jur macar 5 - 6 coechipiere valoroase!
Nu inteleg de ce nu i se gaseste un contract intr-un campionat adevarat?!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor