Cum se aranjeaza un meci de fotbal

Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 14:37
2215 citiri
Cum se aranjeaza un meci de fotbal

Cunoscutul cotidian italian Gazzetta dello Sport a dezvaluit, in editia tiparita de miercuri, modul in care reteaua de pariuri ilegale aranja un meci.

Ziarul roz sustine ca membrii gruparii urmau 5 pasi, care le-au umplut serios conturile, dar care acum ii arunca dupa gratii.

Iata care sunt cei 5 pasi urmati de reteaua de pariuri ilegale din Italia:

1. Se aloca o suma de investit: o parte pentru pariu si una pentru a corupe jucatori.

2. Se lua legatura cu niste informaticieni, carora li se cerea informatii despre cele mai bune meciuri de pariat.

3. Erau contactati jucatorii, carora li se cerea de cele mai multe ori sa inscrie sau sa primeasca multe goluri, pentru ca cele mai dese pariuri erau la goluri marcate.

4. Grupul finantatorilor, care dispunea deja de banii investiti de retea, se ocupa de atragerea de noi fonduri pentru cresterea bugetului destinat pariurilor.

5. Informaticienii alegeau momentul exact al plasarii pariului (se miza si in timp real), in functie de informatiile provenite de la cei care corupeau jucatorii.

In prezent, Italia e implicata intr-un mare scandal, dupa ce s-a descoperit ca in sezonul recent incheiat mai multe meciuri din primele trei ligi de fotbal au fost aranajate de o grupare mafiota ce se ocupa cu pariuri ilegale.

Italia, lovita de un nou scandal in fotbal

Printre cei arestati se numara si fostul mare jucator Beppe Signori, iar autoritatile italiene anunta ca alte nume mari vor ajunge dupa gratii.

Scandalul din Italia ia proportii: Meciuri aranjate si in Serie A

Acest scandal vine la exact 5 ani dupa "Calciopoli", in urma caruia Juventus a fost retrogradata, iar AC Milan, Fiorentina, Lazio, si Reggina sanctionate drastic. De asemenea, mai multi arbitri si conducatori au fost suspendati sau chiar exclusi din fotbal.

I.G.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#meciuri aranjate Italia, #pariuri ilegale Italia , #stiri fotbal