Dezastru la Timisoara. Poli poate fi retrogradata in Liga 3!

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 08:58
3099 citiri
Dezastru la Timisoara. Poli poate fi retrogradata in Liga 3!

La numai cateva zile dupa ce oficialii Politehnicii Timisoara au anuntat ca se gandesc serios la posibilitatea ca echipa sa mai ramana un sezon in Liga 2, din cauza problemelor financiare, directorul departamentului de licentiere avertizeaza ca banatenii pot fi trimisi in cea de-a treia divizie!

Viorel Duru, omul care conduce procesul de licentiere din cadrul FRF, sustine ca divizarea societatii care admnistreaza clubul, efectuata in 2011 si care a dus la neacordarea licentei pentru Liga 1, poate face in continuare mari probleme gruparii de pe Bega.

"Dincolo de datoriile restante pe care le-ar putea avea la zi, Timisoara are o problema mare. Acea divizare partiala din 2011, prin care a scos datoriile si le-a alaturat unui activ dintr-o alta societate din BKP Management, care avea de recuperat TVA. Daca pe 31 martie 2012 nu vor demonstra ca s-a compensat pana la ultimul leu, atunci inseamna ca scopul pentru care a facut divizarea a fost eludarea termenul aplicabil si facilitarea obtinerii licentei", a dezvaluit Duru in editia tiparita a cotidianului Prosport.

Din informatiile celor de la FRF, Poli nu a reusit inca compenseze intreaga suma.

"Asa am aflat si noi, vorbind cu oameni din club. Exista niste ordine ale ministrului de finante care spun ca in cazul in care se constituie o entitate noua si are de recuperat TVA, trebuie sa se faca un control fiscal de fond. S-au dus probabil la BKP Management, au facut verificari si probabil ca dureaza. Cine stie ce au descoperit pe acolo.

Eu am avut discutii cu domnul Chivorchian i-am spus ca daca as fi in locul lor as achita ultimul leu din acea compensare si as astepta ca organul fiscal sa dea o decizie, iar mai apoi sa aiba de recuperat. Eu nu as risca sa vin la licentiere si sa spun ca din cauza statului mai am de recuperat 10 unitati. Si un leu daca ai necompensat, inseamna ca termenul a fost eludat. Este foarte importanta aceasta intelegere a lucrurilor, de toata lumea, inclusiv de domnul Iancu, cei din Consiliul Judetean si Consiliul Local", a mai afirmat Duru, potrivit sursei citate.

Ce spune Marian Iancu

Marian Iancu, patronul lui Poli, a confirmat, in parte, anuntul lui Viorel Duru, insa a asigurat ca nu vor fi probleme la licentiere.

"Da, are dreptate. Daca nu facem dovada de compensare pana la 31 martie atunci nu putem lua licenta la Liga a II-a. Pe 31 martie vom depune insa dosarul de licentiere, iar domnul Duru va vedea daca procedura a fost indeplinita. Oricum, noi facem toate eforturile pentru obtinerea licentei si speram ca procesul sa fie unul impartial. Daca vor fi pentru unii muma, iar pentru altii ciuma, va fi pacatul lor.

Se va vedea ca sumele s-au compensat de drept, cum spune legea, si ca ne-au retrogradat degeaba. Domnul Duru vorbeste mult si prost, ca de obicei", a spus Iancu.

Daca Poli Timisoara va fi gsita vinovata de eludarea regulamentului de licentiere, echipa va fi retrogradata in Liga 3 si nu va avea drept de promovare timp de 3 sezoane deoarece, incepand cu 2012, s-a introdus sistemul de licentiere si la divizia secunda.

M.D.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#dezastru poli timisoara, #licenta Poli Timisoara, #poli timisoara retrogradatra 2012, #divizare poli timisoara , #stiri fotbal
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
N-avem bani, n-avem talente, iar unii, nici stadioane,...