Dinamo a transferat un fotbalist care a jucat în naționala Portugaliei. A crescut la FC Porto și are în palmares patru trofee

Marti, 21 Septembrie 2021, ora 13:15
1630 citiri
Dinamo a transferat un fotbalist care a jucat în naționala Portugaliei. A crescut la FC Porto și are în palmares patru trofee
Andre Pinto

Fundaşul portughez Andre Pinto a semnat, marţi, un contract cu FC Dinamo, a anunţat administratorul special al clubului, Iuliu Mureşan, conform news.ro.

"Noul nostru jucător a semnat de o jumătate de oră, fundaşul central Andre Pinto. Încercăm să întărim lotul ca să facem faţă rigorilor Ligii I şi să ne ridicăm în clasament din zona în care suntem acum şi care nu ne onorează deloc. Discuţii mai sunt, analizăm fiecare post şi unde ne arde mai tare încercăm să mai aducem un jucător", a spus Mureşan, la ProX.

Format la FC Porto, Pinto, 31 de ani, a mai evoluat în carieră la Santa Clara, Vitoria Setubal, Portimonense, Olhanense, Panathinaikos, Braga, Sporting Lisabona, Al Fateh şi, ultima dată, la Farense, până la 1 iulie.

La Farense, în prima ligă a Portugaliei, el a jucat 12 meciuri şi a marcat un gol, sezonul trecut.

Patru trofee are Andre Almeida Pinto în palmares, Cupa Portugaliei cu Braga (2016) şi cu Sporting Lisabona (2019), precum şi Cupa Ligii cu Sporting Lisabona (2018, 2019).

El are o selecţie la prima reprezentativă portugheză, într-un amical din 2015, scor 0-2, cu Insulele Capului Verde, meci disputat la Estoril şi arbitrat de Ovidiu Haţegan, care l-a eliminat pe Pinto, în minutul 60.

Mureşan a mai spus că este dispus să negocieze cu antrenorul Mircea Rednic preluarea echipei.

"Mircea Rednic nu a discutat cu mine la club, nu ştiu cu cine a discutat (n.r - cu omul de afaceri Nicolae Badea). Negocierile se fac cu persoanele oficiale de la club... (n.r. - dacă îl va contacta pe Rednic pentru negocieri) Probabil că da. Eu îl apreciez pe Mircea Rednic, e un antrenor foarte bun, cu multă experienţă şi care a ajutat în multe rânduri pe Dinamo, inclusiv ca investitor. Un om ca el şi cu experienţa lui e binevenit, eu nu am nimic împotrivă. Oricum, eu trebuie să semnez contractul, e un amănunt care pare neimportant, dar e important. Problema este de ordin administrativ, pentru că Dario Bonetti este în Italia, bolnav de covid după certificatul pe care ni l-a trimis şi după testul pe care ni l-a trimis. Trebuie să stea în izolare şi vedem dacă vine înapoi, pentru că el este antrenorul principal al echipei, nu l-a schimbat nimeni, nu a fost demis de către club. Să vedem dacă vine înapoi sau negociem o reziliere, dar trebuie să ne întâlnim să vorbim mai întâi", a precizat Mureşan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se simte fotbalistul de la Poli Iași cu multiple fracturi craniene: ”Confuz și stare de somnolență”
Cum se simte fotbalistul de la Poli Iași cu multiple fracturi craniene: ”Confuz și stare de somnolență”
Clubul de fotbal Politehnica Iaşi anunţă că starea jucătorului Luca Mihai, accidentat grav duminică, în meciul cu Dinamo, este una stabilă, dar că acesta încă este confuz şi prezintă...
Ovidiu Hațegan, urecheat de șeful arbitrilor după ce a avantajat-o pe Dinamo: Trebuia roșu!
Ovidiu Hațegan, urecheat de șeful arbitrilor după ce a avantajat-o pe Dinamo: Trebuia roșu!
Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, a făcut precizări ca urmare a fazei din minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – ACSM Politehnica Iaşi, disputată duminică, pe...
#Andre Pinto, #Dinamo, #Portugalia, #transfer , #stiri fotbal