Nationala Germaniei a riscat o sanctiune inaintea meciului cu Romania. Ce decizie a luat FIFA dupa gestul neasteptat al nemtilor

Vineri, 26 Martie 2021, ora 17:08
5538 citiri
Nationala Germaniei a riscat o sanctiune inaintea meciului cu Romania. Ce decizie a luat FIFA dupa gestul neasteptat al nemtilor
Mesajul afisat de jucatorii germani

Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) nu va sanctiona echipa Germaniei, adversara Romaniei in meciul de duminica de la Bucuresti, dupa ce a Mannschaft a transmis un mesaj in favoarea drepturilor omului cu ocazia meciului sau de debut din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, organizata in Qatar, a anuntat, vineri, forul international, conform agerpres.ro.

"FIFA crede in libertatea de expresie si in puterea fotbalului de a genera schimbari pozitive", a transmis FIFA intr-un comunicat dat publicitatii prin intermediul SID, filiala sportiva a AFP.

Germania, favorita Grupei J a preliminariilor CM 2022, a invins Islanda cu 3-0, joi seara pe stadionul "Schauinsland-Reisen-Arena'' din Duisburg, prin golurile marcate de Leon Goretzka (3), Kai Havertz (7) si Ilkay Gundogan (56).

In momentul in care s-au aliniat pentru a asculta imnurile nationale, inaintea startului jocului, internationalii germani au stat unul langa celalalt, tinandu-se de umar, fiecare purtand un tricou negru pe care era imprimata cate o litera de culoare alba, toate cele unsprezece litere formand cuvintele "Human Rights" (drepturile omului, in engleza).

Aceasta actiune vine la scurt timp dupa publicarea, extrem de comentata, a unui articol in cotidianul britanic The Guardian, care sustine ca 6.500 de muncitori au murit pe santierele stadioanelor Cupei Mondiale, de cand competitia a fost acordata Qatarului, in 2010.

"Am vrut sa aratam clar opiniei publice ca nu ignoram acest lucru", a declarat dupa joc autorul primului gol, Leon Goretzka. "Noi insine am scris literele pe tricourile noastre. Avem o audienta larga si o putem folosi foarte bine pentru a transmite semnale in favoarea valorilor pe care le aparam", a adaugat mijlocasul.

Emiratul Qatar a fost atacat de organizatiile pentru drepturile omului din cauza tratamentului aplicat lucratorilor migranti, dintre care foarte multi provin din India sau din subcontinentul indian.

Miercuri, echipa Norvegiei a organizat o actiune similara inaintea partidei sale de calificare impotriva Gibraltarului (3-0), purtand inaintea jocului tricouri pe care scria: "Drepturile omului pe teren si in afara acestuia".

Selectionerul norvegian Staale Solbakken a justificat initiativa afirmand: "Este vorba de pune presiune pe FIFA, astfel incat sa fie si mai directa, si mai ferma fata de autoritatile din Qatar, pentru a le impune cerinte mai stricte".

Ianis Hagi a salvat Romania de la un "dezastru" cu Macedonia de Nord. Final de meci interzis cardiacilor

Tragedie inimaginabila. Un campion din MMA, injunghiat mortal intr-un bar. Agresorul, ucis si el de fratele sportivului

Lovitura financiara la Miami. Premiile turneului de tenis s-au prabusit. Cat poate castiga Simona Halep daca ia trofeul

Sorana Cirstea a schimbat antrenorul! Cine o va asista la Miami si ce a promis romanca

Un cunoscut impresar roman de fotbalisti a murit de COVID. "Nenorocitul de carcalac m-a lovit"

Dacă SUA trimit Ucrainei rachete ATACMS, Germania trebuie să dea Taurus. Solicitarea, făcută de șefa comisiei de apărare din Bundestag
Dacă SUA trimit Ucrainei rachete ATACMS, Germania trebuie să dea Taurus. Solicitarea, făcută de șefa comisiei de apărare din Bundestag
După ce Congresul american a decis să furnizeze arme în valoare de miliarde de dolari Ucrainei, ar trebui să fie rândul Germaniei să furnizeze rachete Taurus, a declarat Marie-Agnes...
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Recentele arestări ale spionilor chinezi și ruși reprezintă doar vârful aisbergului, deoarece se crede că alte sute de agenți "mișună" în Germania. După o serie de arestări de profil...
#Germania, #mesaj, #FIFA, #Romania , #stiri fotbal
Comentarii