"Regele" Pep Guardiola: de Craciun era pe locul 8, acum e campion!

Miercuri, 12 Mai 2021, ora 11:04
2226 citiri
"Regele" Pep Guardiola: de Craciun era pe locul 8, acum e campion!
Josep Guardiola FOTO Facebook

Antrenorul spaniol are 31 de trofee in palmares si poate face tripla istorica in acest sezon cu Manchester City.

Manchester City a castigat al saptelea titlu in Anglia, dupa un parcurs exceptional in a doua jumatate a sezonului. De Craciun, echipa "cetatenilor" era pe locul 8, la 8 puncte de liderul Liverpool, insa a urmat apoi o cursa extraordinara, iar echipa lui Pep si-a asigurat practic trofeul cu multe etape inainte de final.

City e doar a treia echipa din istoria campionatului englez care reuseste sa surmonteze un ecart atat de mare fata de lider incepand cu etapa de Boxing Day (26 decembrie).

"Acest titlu a fost cel mai greu. Ne vom aminti mereu de el. Sunt mandru sa fiu managerul acestor jucatori si e remarcabil modul prin care au depasit un sezon ata de dificil cu tot ceea ce s-a intamplat", a zis Pep.

Cu cele 7 titluri de campioana a Angliei, Manchester City a egalat-o pe Aston Villa. Deasupra lor sunt Everton (9 titluri), Arsenal (13), Liverpool (19) si Manchester United (20).

Revenind la Guardiola, antrenorul spaniol si-a trecut in cont al 31-lea trofeu. Mai multe au doar Sir Alex Ferguson (48 de trofee) si Mircea Lucescu (34).

Catalanul poate sa faca tripla istorica in acest sezon, daca mai cucereste si Liga Campionilor dupa finala cu Chelsea de pe 29 mai. City a castigat deja si Cupa Angliei, dupa victoria cu Tottenham din finala.

Cele 31 de trofee ale lui Guardiola

3x Premier League

3x La Liga

3x Bundesliga

2x Champions League

4x League Cup

2x Copa del Rey

2x DFB Pokal

3x Spanish Super Cup

3x UEFA Super Cup

3x FIFA Club World Cup

2x Community Shield

1x FA Cup

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce "țeapă" și-a luat Guardiola! A lăsat să plece fotbalistul care face furori la Chelsea
Ce "țeapă" și-a luat Guardiola! A lăsat să plece fotbalistul care face furori la Chelsea
Echipa engleză Chelsea a învins luni seara, pe teren propriu, scor 6-0, formaţia Everton, în etapa a 33-a din Premier League. Mijlocaşul ofensiv Cole Palmer a înscris patru goluri. Pe...
S-a deslușit misterul. Cine l-a sfătuit pe portarul Realului să nu se arunce la penalty VIDEO
S-a deslușit misterul. Cine l-a sfătuit pe portarul Realului să nu se arunce la penalty VIDEO
Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de departajare, miercuri seara, în deplasare,...
#guardiola, #trofee guardiola, #manchester city, #city guardiola , #stiri fotbal