A pus degetul pe rana: "Ianis Hagi nu mai e tanar la 22 de ani! Nu-i poti cere sa fie ca tatal sau"

Joi, 17 Iunie 2021, ora 10:54
4751 citiri
A pus degetul pe rana: "Ianis Hagi nu mai e tanar la 22 de ani! Nu-i poti cere sa fie ca tatal sau"
Ianis Hagi FOTO twitter

Gordon Strachan, fost selectioner al Scotiei, a declarat ca Ianis Hagi este talentat, dar trebuie sa domine meciuri in fiecare saptamana daca vrea sa fie jucator de top.

"La 22 de ani, Ianis nu mai e un jucator tanar. Daca ne uitam la echipe din Olanda, vedem ca acolo rezervele au 18, 19 ani.

La 22 de ani ai nevoie sa ai un impact asupra jocului. Daca te uiti la alti jucatori de top, la ce varsta au inceput sa-si lase amprenta asupra jocului? Mult mai devreme. Exista riscul sa ratezi oportunitati daca nu devii o forta, intr-un fel sau altul. Si trebuie sa devii o forta in campionatul intern.

Nu stiu daca a fost titular in 50% din meciuri cu Rangers.

Pentru a fi considerat un jucator de top trebuie sa domini meciuri. Sa marchezi, sa creezi goluri.

Jude Bellingham joaca in Champions League si e titular. E clar ca Ianis are talent, dar trebuie sa domine meciuri in fiecare saptamana daca vrea sa fie jucator de top. Poate nu chiar in fiecare saptamana, dar macar in majoritatea lor", a spus Strachan, Ambasador Betfair pe durata Euro-2020.

Al doilea meci de la EURO jucat in Bucuresti: Vom avea prima echipa eliminata?

Intrebat daca numele Hagi si faptul ca mereu va fi comparat cu tatal sau este un dezavantaj pentru Ianis, Strachan a fost transant:

"E un mare dezavantaj! Exista oameni ca Frank Lampard, care a devenit un jucator mai bun sau mai influent decat tatal sau, dar tatal lui Frank nu a fost la nivelul unui Kenny Dalglish, Hagi sau Cruyff. Poate fi o experienta foarte grea pentru un asemenea jucator.

Pe teren sau in afara lui poate fi foarte complicat pentru un asemenea fiu. Nu-i poti cere sa fie ca tatal sau. Ce le poti cere copiilor tai este sa fie oameni buni, de care sa fie mandru un tata, si sunt sigur ca tatal lui este mandru de el. In plus, o mutare in Scotia nu e deloc simpla din cauza COVID-19. Imaginati-va ca merge acasa seara si poate uneori nu se simte ok, dar este acasa, singur."

Sursa: news.ro

Amenințat cu absența de la Euro, Ianis Hagi a reacționat și a luat prima decizie: ”Cum a spus și tata...”
Amenințat cu absența de la Euro, Ianis Hagi a reacționat și a luat prima decizie: ”Cum a spus și tata...”
Ianis Hagi a jucat în ambele meciuri amicale ale echipei naționale, dar nu a fost titular nici cu Irlanda de Nord, nici contra Columbiei, prezența sa la Euro 2024 fiind pusă sub semnul...
Gică Hagi a intrat în direct și s-a luat de Edi Iordănescu pentru ce i-a făcut fiului său
Gică Hagi a intrat în direct și s-a luat de Edi Iordănescu pentru ce i-a făcut fiului său
Ianis Hagi a jucat în ambele meciuri ale echipei naționale, dar nu a fost titular nici cu Irlanda de Nord nici contra Columbiei. Acest lucru l-a deranjat pe Gică Hagi care a intrat în direct...
#Ianis Hagi, #Hagi, #Gordon Strachan, #hagi glasgow , #stiri fotbal