Incepand de miercuri, in fotbalul mondial se va produce o schimbare majora

Sambata, 17 Septembrie 2016, ora 11:02
6064 citiri
Incepand de miercuri, in fotbalul mondial se va produce o schimbare majora
Foto: captura Youtube/USL

Federatia olandeza de fotbal (KNVB) va utiliza pentru prima data arbitrajul video, miercuri, intr-un meci din Cupa Olandei, o premiera intr-o competitie oficiala.

'Va fi primul test de acest gen in cursul unei partide in cadrul unei competitii oficiale'', a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al KNVB, Hans van Kastel.

Testul va avea loc miercuri la meciul din Cupa Olandei dintre Ajax Amsterdam si clubul Willem II Tilburg si joi, la meciul Feyenoord Rotterdam - FC Oss.

IFAB, organismul garant al legilor jocului de fotbal, a autorizat in luna martie teste in conditii reale de meci timp de doi ani, primul pas spre utilizarea arbitrajului video si schimbarea majora a istoriei fotbalului.

Mai multe tari au ales deja sa testeze asistenta video a arbitrajului: SUA, Australia, Germania, Brazilia, Italia, Olanda si Portugalia, fiecare sub egida federatiei sale si/sau a ligii sale profesioniste.

Asistenta video a arbitrajului a fost testata pentru prima data la inceputul lunii septembrie, la Bari, la partida amicala dintre Italia si Franta.

Presedintele FIFA, Gianni Infantino, a spus ca vede in asta ''o pagina de istorie'', iar instanta pare decisa sa faca rapid sa avanseze dosarul, primele vizate fiind Mondialele 2018.

Cele patru cazuri in care asistenta video ar putea avea un cuvant de spus arbitrului central sunt: gol marcat, cartonas rosu, penalty, eroare privind identitatea unui jucator.

KNVB a realizat deja teste la cele 22 de meciuri ale sezonului 2013-2015, insa asistentii video nu aveau atunci decat un rol pasiv si nu interveneau.

La cele 22 de meciuri ''test'' ale sezonului 2013-2014, sapte decizii de arbitraj care au avut o influenta directa asupra evolutiei scorului ar fi putut fi corectate gratie asistentei video.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#arbitraj video fotbal , #stiri fotbal