Italianul Stelei provoaca dezbateri aprinse: Lipsit de valoare sau nepregatit?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 12 Iulie 2013, ora 13:14
2686 citiri
Italianul Stelei provoaca dezbateri aprinse: Lipsit de valoare sau nepregatit?

Problema spinoasa a Stelei din ultimul an si jumatate, atacantul de careu, nu a fost rezolvata nici in aceasta perioada de transferuri. Solutia conducerii clubului, italianul Federico Piovaccari, a provocat dezbateri aprinse.

Managerul formatiei din Ghencea, Mihai Stoica, ramas conducator "cu puteri depline" al echipei dupa arestarea lui Gigi Becali, este cel care l-a adus pe Piovaccari, prezentand mutarea ca un mare succes.

Atacantul, care va implini 29 de ani pe 1 septembrie, a impresionat cu fizicul sau, dar cam atat. Este vorba despre un jucator care nu a evoluat niciodata in prima liga, avand aparitii doar in Serie B si Serie C din Italia, la echipe ca Treviso, Ravenna, Cittadella, Sampdoria, Brescia, Novara si Grosetto. In ultimul sezon a marcat 7 goluri in 27 de meciuri.

Piovaccari a debutat la Steaua miercuri seara, in Supercupa cu Petrolul. Italianul a avut o singura ocazie, scapand singur cu portarul Pecanha, insa a irosit-o cu nonsalanta, sutand in goalkeeperul prahovenilor. In rest, nu s-a remarcat cu nimic, fiind depasit chiar si in duelurile fizice.

Primele apostrofari le-a primit in timpul meciului, de la suporterii din tribune. Au urmat, dupa partida, opinii deloc magulitoare.

Dumitru Dragomir, presedintele LPF, sustine ca italianul este mai slab ca Adi Rocha, brazilianul dat afara de Steaua in vara, in timp ce Anghel Iordanescu a constatat ca acesta este gras.

Replica celor din Ghencea nu a intarziat, managerul Meme Stoica si antrenorul Laurentiu Reghecampf aparandu-l pe Piovaccari, care, in opinia lor, este doar nepregatit si neintegrat.

Totusi, ei nu au explicat de ce a fost folosit italianul in Supercupa, la doar cateva zile dupa transfer, in conditiile in care stiau de aceste probleme iar Mihai Costea, un alt varf, era de asemenea pe banca de rezerve si putea fi folosit.

Imprumutat pentru acest sezon de la Sampdoria, Federico Piovaccari este un varf de atac cu o valoare relativa - n-a reusit sa se impuna nici macar la formatii de divizii inferioare - cu un salariu urias si care se apropie de finalul carierei.

In aceste conditii, dezbaterea cu privire la utilitatea acestui transfer se va amplifica pe viitor, dupa ce italianul va fi folosit mai mult in meciurile oficiale.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Federico Piovaccari Steaua, #Steaua transfer Piovaccari, #steaua atacant italian, #Steaua transferuri 2013 , #stiri fotbal