Măsuri sporite de securitate din partea jandarmilor la meciul de fotbal dintre FCSB și CSU Craiova. Cum se face accesul la stadion

Duminica, 25 Iulie 2021, ora 19:52
1905 citiri
Măsuri sporite de securitate din partea jandarmilor la meciul de fotbal dintre FCSB și CSU Craiova. Cum se face accesul la stadion

Duminică, 25 iulie a.c., de la ora 21:30, pe Arena Națională din Capitală are loc meciul de fotbal dintre echipele FCSB și CSU Craiova, din cadrul Ligii I.

Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, a precizat că lua măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion, precum şi pentru menţinerea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator. Conform art. 14 din actul normativ menționat, anterior permiterii accesului în incinta arenei sportive, participanţii la acest eveniment vor fi supuşi unui control corporal preventiv, efectuat de către firma de securitate contractată de organizator, cu scopul evitării introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune în pericol siguranţa spectatorilor”, potrivit Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

Jandarmii mai anunță că având în vedere condițiile speciale privind desfășurarea evenimentelor sportive pe timp de pandemie de COVID-19, pentru a asista din tribune la acest meci de fotbal, trebuie respectate o serie de reguli impuse de organizator și de legislația în vigoare.

Astfel, suporterii vor avea acces pe stadion începând cu ora 19:30, pe baza biletelor puse la dispoziție de organizator și a documentelor de acces care confirmă respectarea regulilor sanitare și epidemiologice. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. De asemenea, este obligatorie prezentarea, alături de documentele medicale, a unui document de identitate.

Au acces pe stadion următoarele categorii: - Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. - Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore. - Persoanele care certifică faptul că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi de la confirmarea infectării cu SARS-CoV-2.

Accesul suporterilor echipei FCSB în incinta stadionului se va face prin Bulevardul Basarabia și Strada Maior Ion Coravu, iar accesul suporterilor echipei CSU Craiova se va face prin Bulevardul Pierre de Coubertin. Purtarea măștii de protecție de către spectatori este obligatorie pe toată durata participării la evenimentul sportiv.

“Recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente. Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă. Pentru a evita producerea unor incidente, recomandăm suporterilor să evite deplasarea în grupuri mari la sau de la arena sportivă. Sesizați orice element de dispozitiv cu eventualele probleme pe care le constatați”, mai anunță jandarmii.

Citeste si:
Dramă în fotbal! A dat primul său gol în Liga Campionilor, iar după câteva minute i-a murit tatăl. Mesajul dureros al jucătorului
Dramă în fotbal! A dat primul său gol în Liga Campionilor, iar după câteva minute i-a murit tatăl. Mesajul dureros al jucătorului
Fotbalistul echipei Manchester City, Nathan Ake, a anunţat în social media că tatăl său a murit la câteva minute după ce l-a văzut înscriind în Liga Campionilor, conform news.ro....
Prima TV va transmite meciuri din Liga 1. Vor fi vedete pe post de comentatori! Cine se va ocupa de FCU Craiova - FCSB: ”E posibil să fiu supracalificat”
Prima TV va transmite meciuri din Liga 1. Vor fi vedete pe post de comentatori! Cine se va ocupa de FCU Craiova - FCSB: ”E posibil să fiu supracalificat”
Prima TV va transmite, începând cu 18 septembrie, meciuri din Liga 1, iar comentariul va fi asigurat de câte o vedetă a postului de televiziune şi de un comentator cunoscut, conform news.ro....
Sursa: Ziare.com