Lita Dumitru a erupt: Ati innebunit, pentru ce sa fiu dat afara? - Interviu

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 16:13
3771 citiri
Lita Dumitru a erupt: Ati innebunit, pentru ce sa fiu dat afara? - Interviu

Fostul mare fotbalist Lita Dumitru vorbeste despre posibilitatea de a fi dat afara de la Federatia Romana de Fotbal, unde antreneaza echipa nationala a Romaniei U-18.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Lita Dumitru sustine ca informatiile aparute in presa sunt eronate, intrucat FRF nu ar avea motive sa-l demita.

Lita Dumitru a analizat apoi activitatea pe care a depus-o in ultimele luni la lotul de juniori sub 18 ani.

Nemultumirea lui Dumitru pleaca de la faptul ca aria de selectie este redusa, in timp ce jucatorii ce vin din strainatate nu dau totul in timpul actiunilor.

Iata interviul acordat de Lita Dumitru pentru Ziare.com:

Domnule Dumitru, presa a scris ca veti fi dat afara de la echipa nationala. Care este punctul dvs. de vedere?

De ce sa fiu dat afara? Ce am facut? S-a spus ca am pierdut cu Albania, dar n-a zis nimeni ca, in acelasi turneu, am invins Grecia si Italia. Lucrurile merg spre bine. Sunt rautati prin care vor sa-l influenteze pe domnul presedinte. De bine, de rau, echipa asta a castigat ceva cu mine. Ati innebunit, pentru ce sa fie dat afara Lita Dumitru? S-a mai zis ca fiul meu e in Canada si ma duc la el. Total fals, fiul meu e in Singapore!

Ati avut vreo discutie oficiala in acest sens?

Nu, niciuna. Eu am contract pana in octombrie, iar dupa calificari se va lua o decizie. Repet, sunt numai rautati, nu vad de ce au aparut aceste discutii.

Ceva trebuie sa existe, totusi...

Probabil sunt interese. M-am certat cu doi-trei parinti care au pile la ziar si asa a aparut articolul, dar nu se pune problema. Eu imi vad de treaba.

Si Didi Prodan trece printr-o situatie asemanatoare. S-a scris si despre el ca va fi dat afara. Credeti ca e un mesaj cu subinteles al conducerii FRF?

Nu! Eu n-am absolut nicio treaba cu Didi Prodan. Didi Prodan e Didi Prodan, Lita Dumitru e Lita Dumitru. Eu am venit de cateva luni la Federatie, Prodan e de sapte ani. Nu e treaba mea ce-a facut Prodan, n-am nicio legatura cu el.

Cum catalogati munca pe care ati depus-o in ultimele luni?

Am chemat la lot mai mult de 60 de jucatori. M-am dus la Cluj, la Timisoara, la Piatra Neamt... M-am intors aproape cu mana goala. Am chemat patru jucatori care au fost printre cei mai slabi. E o grupa dificila. Din iarna, am castigat trei meciuri si am pierdut doua. Inainte, echipa asta nu batuse pe nimeni timp de un an si jumatate.

Aveti vreun jucator despre care sa spuneti ca va ajunge mare?

Sunt fotbalisti foarte buni. Un Cruceru, un Radu Andrei care joaca la Dinamo in Divizia C, Bastina, Mares... Mai este si Puscas de la Inter Milano, pe care mi-l trimit insa doar la meciurile oficiale. Avem 5-6 jucatori buni si la Honved, in Ungaria.

George Puscas inscrie gol dupa gol la Inter Primavera. Va deveni un jucator de top?

L-am urmarit pe Puscas. Este un copil foarte talentat, are niste calitati senzationale si un fizic de neimaginat. Dar si el mai are de lucrat.

Avem multi jucatori in strainatate. Vin cu sufletul deschis la lot?

Tuturor jucatorilor care vin din strainatate la echipa nationala parca le-a disparut dragostea fata de tara. Considera ca e o corvoada sa fie convocati. Dar n-avem ce sa facem, trebuie sa lucram cu ei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Lita Dumitru dat afara, #Lita Dumitru echipa nationala, #interviu Lita Dumitru , #stiri fotbal