Lupta la cutite pentru titlu in fotbalul romanesc

Luni, 21 Mai 2012, ora 18:12
1830 citiri
Lupta la cutite pentru titlu in fotbalul romanesc

Turneul final in 4 (play-off) pentru desemnarea noii campioane a Romaniei a ajuns la jumatatea intrecerii, titlul, previzibil de altfel, fiind disputat, la "cutite", chiar de catre cele mai bune echipe din tara din ultimii ani, CFF Olimpia Cluj (campioana editiei precedente_ si FCM Tg. Mures (vicecampioana en-titre).

De altfel, cele doua grupari ardelene se vor duela miercuri, pe National Arena, de la ora 17.30, si in finala Cupei Romaniei, editia 2011/2012, tot ele fiind protagonistele competitiei numarul 2 si anul trecut (atunci trofeul a luat drumul Clujului).

Revenind la play-off, trebuie spus ca, realmente greu de inteles, Olimpia Cluj a "calcat pe bec" in etapa 1, folosind in jocul disputat cu prahovencele de la CS Brazi, in deplasare, o fotbalista fara drept de joc, adica pe legitimatia alteia. Astfel incat, desi castigase lejer in iarba cu 4-1, finalmente s-a trezit cu meciul pierdut la masa verde, conform deciziei Comisiei de Disciplina a FRF.

Chiar si asa, echipa din principala urbe transilvana pastreaza sanse considerabile de a castiga al doilea titlu national consecutiv, impunandu-se duminica, acasa, cu un scor de forfait, 3-0, in prima disputa a "dublei" cu muresencele.

In celalalt duel al rundei 3, unul pentru medaliile de bronz, Real Craiova n-a avut nici o emotie la Brazi, toate cele trei puncte plecand spre Banie (0-3 in iarba).

Clasamentul dupa derularea a trei serii de jocuri se prezinta dupa cum urmeaza:

1. Olimpia Cluj 9 p (10-1)

2. FCM Tg. Mures 9 p (8-3)

3. CS Brazi 3 p (3-8)

4. Real Craiova 3 p (4-10)

* Conform regulamentului de desfasurare a fazei play-off, Olimpia si Tg. Mures, clasate pe primul loc in seriile Vest si Est (la finele sezonului regulat) au intrat in turneu cu 3 puncte bonus, facilitate de care nu au beneficiat si celelalte doua echipe.

** Olimpia a fost depunctata cu trei puncte in urma unei decizii a Comisiei de Disciplina a FRF.

Etapa 4 programeaza sambata 26 mai, jocurile: Olimpia Cluj - CS Brazi si Real Craiova - FCM Tg. Mures.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Liga 1 Fotbal feminin, #titlu fotbal feminin , #stiri fotbal