Manchester City isi face pepiniera de jucatori in Romania

Miercuri, 25 August 2010, ora 13:57
3600 citiri
Manchester City isi face pepiniera de jucatori in Romania

Manchester City e pe cale sa finalizeze asocierea cu modesta grupare aradeana Atletico, club care activeaza exclusiv la nivelul copiilor si juniorilor.

Potentul club englez va sprijini cu logistica si cadre de specialitate pepiniera sa din Romania, urmand ca pustii cei mai talentati de la Atletico sa ajunga sa joace la Manchester City. Cinci dintre acestia sunt deja acolo.

Clubul englez de fotbal Manchester City, socotit a fi drept cea mai bogata grupare fotbalistica din lume, e pe cale sa finalizeze o asociere spectaculoasa cu micutul club Atletico Arad.

Acesta din urma activeaza doar la nivelul echipelor de copii si juniori si este, practic, necunoscut in fotbalul "mare" din Romania. Totusi, cativa copii talentati de la Atletico Arad (Dumitru Copil, Iustin Popescu sau Richard Filaret) au ajuns sa se transfere la grupari britanice de renume, cum ar fi Celtic Glasgow sau Manchester United.

Cu cateva zile in urma, conducerea clubului Manchester City i-a invitat in Anglia pe Alexandru Meszar, managerul de la Atletico Arad, si pe Marius Demian, coordonatorul grupelor de copii ai clubului, pentru discutii concrete privind asocierea.

Deocamdata, din informatiile de care dispunem, clubul englez va sprijini pepiniera sa din Romania cu logistica, echipament sportiv, antrenori si cadre tehnice. In schimb, cei mai talentati dintre micii fotbalisti aradeni vor putea fi directionati preferential catre Manchester City.

Intermediarul acestei asocieri, fostul agent de jucatori Adrian Stefanescu (stabilit actualmente in Norvegia), urmeaza sa preia, zilele acestea, managementul clubului aradean. Deja, cinci dintre copiii cei mai talentati de la Atletico se pregatesc deja la Manchester.

Bugetul lui City - "practic, nelimitat"

Clubul englez are in spate o istorie de nu mai putin de 130 de ani. Actualmente, proprietarul sau este un multimiliardar arab, seicul Mansour Bin Zayed al Nahian, membru al familiei regale saudite. Acesta, sprijinit de conationalul sau Khaldoun al Moubarak, unul dintre cei mai potenti oameni de afaceri din emiratul Dubai, a transformat Manchester City in clubul de fotbal cu cel mai mare buget din lume.

In septembrie 2008, chestionat de jurnalistii britanici imediat dupa preluarea clubului din Manchester, despre bugetul acestuia pentru urmatoarele sezoane competitionale, al Moubarak, nou-instalat ca presedinte al clubului, a raspuns, scurt, ca "de acum incolo, bugetul lui City este, practic, nelimitat".

City, echipa seicilor sauditi, este adversara celor de la FC Timisoara in ultimul tur preliminar al Ligii Europa la fotbal. In prima mansa, disputata saptamana trecuta, la Timisoara, britanicii au castigat cu 1-0.

Contactat telefonic, viitorul manager al clubului Atletico Arad, Adrian Stefanescu, a refuzat sa faca orice comentariu pe marginea asocierii cu Manchester City, insa, nu a negat acest lucru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Manchester City pepiniera Romania, #Manchester City Atletico Arad , #stiri fotbal