Celebrul Marco van Basten, in pragul falimentului. Povestea de film a fostului mare fotbalist olandez

Vineri, 26 Februarie 2021, ora 18:13
7828 citiri
Celebrul Marco van Basten, in pragul falimentului. Povestea de film a fostului mare fotbalist olandez
Marco van Basten

Fostul mare fotbalist olandez Marco van Basten a povestit intr-o carte autobiografica, intitulata "Fragil, povestea mea", cum a fost in pragul ruinei in urma cu aproape douazeci de ani, transmite EFE, conform agerpres.ro.

Van Basten a investit 20 de milioane de euro intr-o banca olandeza in 1999. In 2002, in plina criza financiara, nu mai avea decat 13 milioane. A riscat si nu i-a iesit. In 2001, cand Agentia Fiscala Olandeza l-a obligat sa plateasca 32,8 milioane de euro, familiei lui nu-i venea sa creada. In aceasta carte, Van Basten povesteste problemele sale economice, demne, potrivit acestuia, de filmul "Lupul de pe Wall Street".

Nascut la Utrecht in 1964, Van Basten a fost unul dintre cei mai buni jucatori din lume, la Ajax Amsterdam si AC Milan, cu care a castigat numeroase trofee, printre care doua Cupe ale Campionilor Europeni cu echipa italiana. Campion european cu nationala Olandei in 1988, el a obtinut de trei ori Balonul de Aur, in 1988, 1989 si 1992.

Accidentarile au facut ca o cariera impresionata sa se incheie la numai 28 de ani. Van Basten nu se gandea atunci ca va fi nevoit sa caute de lucru. Totul s-a datorat unor investitii nefericite, excesului de incredere si ignorantei, despre care a vorbit deschis in cartea sa.

"Simt ca este momentul potrivit sa-mi spun povestea. Din perspectiva mea. Sa spun adevarul meu. Povestea pe care n-am spus-o niciodata. Nu voi avea mila de nimeni. Cu atat mai putin de mine. A sosit timpul", a afirmat fostul mare fotbalist la inceputul cartii.

In cele 318 pagini, Van Basten aminteste copilaria sa, "dorinta oarba" de a fi cel mai bun din lume, relatia cu legendarul sau compatriot Johan Cruyff, pe care l-a inlocuit in ziua debutului la Ajax, dar si seria accidentarilor la glezna si neasteptatele probleme economice.

"Domnul Van Basten este obligat sa plateasca integral actuala decontare fiscala a Agentiei Fiscale Olandeze inainte de 31 decembrie 2001: 32,8 milioane de euro" - de la aceasta scrisoare au inceput dificultatile.

Van Basten a aflat mai tarziu ca aceasta problema este legata de mutarea sa de la Monaco in Olanda in 1998, suma fiind atat de mare din cauza penalizarilor. "Nu intelegeam de ce", a recunoscut el. Van Basten a apelat la avocatul Con Coster, socrul lui Johan Cruyff, si la o firma de consultanta speciala, dar lucrurile nu au iesit asa cum se astepta el.

De-abia in 2005 a ajuns Van Basten la un acord cu fiscul. "A vazut cineva "Lupul de pe Wall Street"? Mai tarziu am inteles ca a fost putin ca in acel film", a recunoscut autorul celebrului gol din finala EURO 1988, castigata de Olanda in fata URSS.

Simona Halep a confirmat participarea la un turneu de anvergura luna viitoare

Tragedie in gimnastica. Un fost antrenor american s-a sinucis. Fusese acuzat de agresiuni sexuale si trafic de persoane

Fosta iubita a lui Ilie Dumitrescu: "Relatia cu el a fost o greseala"

Poveste de film. Fost coleg cu Hagi și Popescu, terorizat de Erdogan: "Nu mai am loc nicăieri în lume, mi-a luat totul”
Poveste de film. Fost coleg cu Hagi și Popescu, terorizat de Erdogan: "Nu mai am loc nicăieri în lume, mi-a luat totul”
Hakan Sukur (51 de ani), unul dintre cei mai buni marcatori din istoria fotbalului turc, fost coleg cu Gică Hagi și Gică Popescu la Galatasaray, trăiește un adevărat coșmar legat de...
Ilie Năstase, despre decizia Simonei Halep: ”Nici nu mă interesează să cunosc acest motiv”
Ilie Năstase, despre decizia Simonei Halep: ”Nici nu mă interesează să cunosc acest motiv”
Filmul documentar intitulat Nasty, despre viaţa şi cariera primului număr 1 mondial din tenis, Ilie Năstase, a fost lansat, marţi, în prezenţa unor nume mari ale sportului mondial precum...
#Marco van Basten, #poveste, #Film, #faliment , #stiri fotbal
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5