Marius Sumudica, aparat de sindicatul fotbalistilor romani in scandalul de rasism din Turcia. Comunicatul AFAN

Marti, 12 Ianuarie 2021, ora 17:30
2427 citiri
Marius Sumudica, aparat de sindicatul fotbalistilor romani in scandalul de rasism din Turcia. Comunicatul AFAN
Marius Sumudica

Sindicatul fotbalistilor romani (AFAN) condamna afirmatiile rasiste si xenofobe facute de un comentator la o televiziune din Turcia la adresa antrenorului Marius Sumudica.

"Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori din Romania condamna ferm comentariile rasiste si xenofobe la adresa antrenorului roman Marius Sumudica care recent si-a incheiat contractul cu Gazisehir Gaziantep FK din Turcia. Respectam dreptul la libera exprimare, insa atitudinea si mesajele comentatorului TV Erman Toroglu au depasit cu mult granitele unor comentarii/opinii decente", se arata intr-un comunicat al sindicatului publicat, marti, pe site-ul sau oficial.

"Ne manifestam surprinderea si dezamagirea pentru modul in care Erman Toroglu a gasit de cuviinta sa faca aprecieri la adresa lui Marius Sumudica cu atat mai mult cu cat acesta este un fost fotbalist si arbitru. Nu exista nicio justificare pentru termenii si calificativele utilizate de acesta intr-o dezbatere televizata la un post de televiziune respectabil asa cum este Aspor. Cerem postului de televiziune Aspor sa adreseze, in numele canalului TV, scuze publice domnului Marius Sumudica si le recomandam acestora sa-si aleaga in viitor mai cu grija colaboratorii", se mai precizeaza in comunicatul citat, conform agerpres.ro.

De asemenea, AFAN solicita o reactie ferma din partea autoritatilor turce, similara cu cea pe care au avut-o in cazul arbitrului roman Sebastian Coltescu,"altminteri toate pledoariile antirasiste si antidiscriminare perorate in spatiul public le vom considera a fi fost vorbe goale fara acoperire in respectarea unor principii mult clamate".

Comentatorul turc Erman Toroglu a facut o remarca rasista, in cadrul unei emisiuni televizate, la adresa antrenorului roman Marius Sumudica, despre care a spus ca "se comporta ca un tigan".

Antrenorul roman Marius Sumudica si-a reziliat, duminica, de comun acord, contractul cu clubul turc de fotbal Gaziantep FK, a anuntat gruparea pe site-ul sau oficial. Gaziantep FK a avut, sub conducerea lui Sumudica, o serie remarcabila de 15 meciuri consecutive fara infrangere in acest sezon, care a culminat cu accederea temporara pe primul loc in prima liga turca.

Dupa ce a castigat titlul in Romania cu Astra Giurgiu, in 2016, Sumudica a antrenat-o pe Kayserispor, in Turcia, in sezonul 2017-2018, iar apoi a pregatit echipa saudita Al Shabab.

Poveste de film. Fost coleg cu Hagi și Popescu, terorizat de Erdogan: "Nu mai am loc nicăieri în lume, mi-a luat totul”
Poveste de film. Fost coleg cu Hagi și Popescu, terorizat de Erdogan: "Nu mai am loc nicăieri în lume, mi-a luat totul”
Hakan Sukur (51 de ani), unul dintre cei mai buni marcatori din istoria fotbalului turc, fost coleg cu Gică Hagi și Gică Popescu la Galatasaray, trăiește un adevărat coșmar legat de...
Oana Roman i-a dat răspunsul lui Selly, care a atacat-o dur: ”Demagoagă, vorbește gura fără ea, băgătoare de seamă”
Oana Roman i-a dat răspunsul lui Selly, care a atacat-o dur: ”Demagoagă, vorbește gura fără ea, băgătoare de seamă”
Oana Roman, fiica lui Petre Roman, se află de mai mult timp într-un conflict al declarațiilor cu Selly, celebrul creator de conținut. În cadrul unei emisiuni TV, Selly a spus despre Oana...
#Marius Sumudica, #Turcia, #scandal, #rasism , #stiri fotbal