Noua "perla" vanduta de Hagi in SUA. Era sa moara in vestiarul echipei

Marti, 09 Martie 2021, ora 07:50
9310 citiri
Noua "perla" vanduta de Hagi in SUA. Era sa moara in vestiarul echipei
Alex Matan va juca in SUA FOTO facebook

Clubul de fotbal FC Viitorul Constanta a anuntat luni, pe site-ul sau oficial, transferul jucatorului Alexandru Matan la gruparea Columbus Crew, campioana en titre a Statelor Unite ale Americii.

"FC Viitorul Constanta si Columbus Crew au ajuns la un acord pentru transferul internationalului Under-21 Alexandru Matan la formatia din Major League Soccer, campioana SUA in 2008 si 2020. Alex este component de baza al nationalei U21 a Romaniei, alaturi de care s-a calificat la CE U21 din acest an. Multumim, Alex, pentru evolutiile in tricoul negru-albastru si iti dorim mult succes la noua formatie", se arata pe site-ul citat.

In varsta de 21 de ani, Alexandru Matan a evoluat in 24 de partide din acest sezon pentru formatia din Ovidiu, 23 in Liga I si una in Cupa Romaniei.

Mijlocasul ofensiv nascut la Galati este un produs al Academiei Gheorghe Hagi, unde a ajuns in 2009. Matan a imbracat in toate competitiile de 66 de ori tricoul echipei FC Viitorul Constanta si a contribuit la castigarea, in 2019, a Cupei si Supercupei Romaniei.

Ca senior, el a mai evoluat pentru FC Voluntari, sub forma de imprumut, in perioada septembrie 2019 - august 2020.

A debutat in meciul in care a murit Ekeng

In Liga 1 Alexandru Matan a debutat in acel meci in care din pacate a decedat pe teren dinamovistul Ekeng, Chiar daca el a marcat inca de la jocul sau de debut in Liga 1, Matan s-a simtit rau in vesitar.

"Nu e usor ca un copil de 16 ani sa debuteze in prima divizie si sa vada cum un fotbalist moare pe teren. Mai ca era sa moara si el in vestiar de spaima. Saracul nu isi revenea. Colegii lui mai mari din echipa au incercat sa il faca sa isi revina, dar si medicul echipei noastre l-a luat in ingrijire. Matan este un jucator polivalent si poate sa joace pe toate posturile de la mijlocul terenului in sus", a povestit pentru fanatik.ro, Pavel Peniu, ofcial la Viitorul.

"Am vazut ce s-a intamplat, dar nu m-am gandit nicio clipa la ceva tragic, altfel nici nu m-as fi bucurat la gol. Cand a intrat De Lucas in vestiar si ne-a spus ca a murit, mi s-a facut rau! Intrase pe teren in acelasi timp cu mine. Timp de vreo doua saptamani abia am reusit sa inchid ochii noaptea. A fost groaznic!", si-a amintit fotbalistul, conform gsp.ro.

Exclus patru luni de la nationala

Matan a fost protagonistul unui incident mai putin obisnuit si la lotul national de junior. S-a intamplat in Rusia, la Moscova, in timpul unui turneu. Delegatia Romaniei a fost cazata la un hotel de 5 stelei, dar tot acolo aveau inchiriate camere si oameni de afaceri, dar si persoane cu pozitii inalte. Matan n-a tinut insa cont si s-a batut cu apa, pe holuri, cu un coleg de echipa. Antrenorul Adrian Boingiu a dezvaluit cum l-a pedepsit: patru luni nu l-a mai chemat la nationala, spre uimirea celor de la Viitorul.

"Piticu' (n.r. Alex Matan) mi-este drag. Chiar am avut o intamplare cu el, la Moscova, cand am debutat eu cu ei. Nu l-am mai chemat trei luni. De-ale varstei... Eram intr-un hotel de cinci stele, noi, echipele, dar erau acolo si oameni cu bani, cu pozitii. L-am un moment dat, m-am trezit ca se alerga cu portarul Rares pe hol, cu sticlele de apa, sa se stropeasca. Ba, ce ai, ma? Nu trece o zi, a doua zi iara... De copii ce erau, aveau 15-16 ani. I-am zis: 'tine minte, ce iti spun, din momentul asta, sa uiti ca m-ai cunoscut si de echipa nationala!' Trei luni si jumatate, am avut actiuni si nu l-am chemat. Toata lumea m-a intrebat ce am cu el, antenorii de la Viitorul... Si le-am zis ca n-am nimic, imi place, dar sa-l intrebe. Dupa vreo patru luni, l-am chemat si i-am zis: 'mai faci?' Si mi-a zis: 'nu mai fac, domn' profesor.' Si acum mai vorbesc cu el despre asta", a dezvaluit Adrian Boingiu la Telekom Sport.

VIDEO Magnific. Romanul de la Fiorentina a dat doua goluri cu AC Milan si calca pe urmele lui Mutu

VIDEO Fiesta in vestiarul lui Rangers, cu Ianis Hagi si Steve Gerrard printre petrecareti

S-a terminat razboiul pe avere. Cati mostenitori are Diego Maradona. Un tribunal a dat decizia

Cristi Borcea, moment de sinceritate: "Am fost tot timpul cu Valentina, chiar daca m-am insurat cu Alina"

Ei sunt "asii" lui Adi Mutu pentru Europeanul Under 21. Avem jucatori de la Juventus, Fiorentina si Villarreal

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Șeful diplomaţiei UE spune că țările europene trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei. „Nu putem să ne bazăm pe SUA” FOTO
Șeful diplomaţiei UE spune că țările europene trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei. „Nu putem să ne bazăm pe SUA” FOTO
Ţările UE trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a declarat joi, 18 aprilie,...
Iranul susține că a avertizat SUA înainte de atacul cu drone asupra Israelului. ”Nu căutăm o escaladare a tensiunii în regiune”
Iranul susține că a avertizat SUA înainte de atacul cu drone asupra Israelului. ”Nu căutăm o escaladare a tensiunii în regiune”
Ministrul de Externe iranian Hossein Amir-Abdollahian a reiterat joi, la New York, că ţara sa a avertizat Statele Unite că va ataca Israelul ca răzbunare pentru bombardarea consulatului iranian...
#matan, #SUA, #Columbus Crew, #transfer, #moarte, #Ekeng , #stiri fotbal