Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Monstrii si dramele din fotbal (Video)

Duminica, 10 Octombrie 2010, ora 15:19
2049 citiri
Monstrii si dramele din fotbal (Video)
Foto: guardian.co.uk

Cand vorbim de "fiare" si "monstri" in fotbal ne gandim la cei care rup picioarele adversarilor sau ii lasa mutilati in urma unor intrari criminale.

Cateva exemple de "monstri" fotbalisti din trecut sunt: Ron Harris (Chelsea), Norman Hunter (Leeds), Miguel Angel Nadal (Barcelona, unchiul lui Rafael Nadal), italienii Claudio Gentile, Giuseppe Bergomi si Marco Tardelli si spaniolul Andoni Goikoetxea (Athletic Bilbao), conform unui clasament alcatuit de BBC.

Lista ar fi foarte mare daca s-ar mentiona numele tuturor celor care nu prea au de-a face cu mingea, ci mai mult cu tibiile adversarilor.

In Romania a ramas in memoria tuturor intrarea criminala a lui Marius Lacatus asupra bacauanaului Vasile Ardeleanu, cu multi ani in urma.

Dubla fractura de tibie si peroneu suferita nu poate reda in cuvinte imaginea horror a piciorului care este facut praf sub crampoanele "fiarei" steliste.

Unul dintre cei mai ghinionisti jucatori de fotbal este francezul Djibril Cisse. El a suferit duble fracturi de tibie si peroneu la ambele picioare, ultima in meciul amical cu China, chiar inainte de Cupa Modiala din Germania, in 2006.

Astfel de jucatori extrem de duri sunt laudati de antrenorii lor si, uneori, incurajati. Cel mai mare jucator de fotbal, Pele, s-a retras din activitate tocmai din cauza unui astfel de "macelar". Si Maradona a avut mult de suferit din cauza unor astfel de accidentari.

Chiar si in finala Cupei Mondiale de anul acesta, mijlocasul olandez De Jong a "operat" o intrare criminala asupra spaniolului Xabi Alonso. Antrenorul batavilor, Bert Van Marwijk, a renuntat la serviciile unui astfel de jucator, lucru rar in fotbal.

Mizele uriase din fotbal, de multe milioane de euro, fac sa fie fortate de multe ori limitele. Conceptul traditional de Fair Play este, astfel, dat uitarii. Imaginile de mai jos nu sunt recomandate celor prea sensibili.

Emmanuel Macron se face fotbalist. Președintele Franței joacă într-un meci caritabil
Emmanuel Macron se face fotbalist. Președintele Franței joacă într-un meci caritabil
Pentru câteva ore, Emmanuel Macron va da costumul de președinte pe echipamentul de fotbalist, anunță Le Figaro. Preşedintele Franţei este aşteptat miercuri, 24 aprilie, la Plaisir, în...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#fotbal, #accidentari, #Lacatus, #pele, #maradona, #de Jong, #cupa mondiala , #stiri fotbal