Murim cu Euro 2020 de gat

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 24 August 2016, ora 07:45
8069 citiri
Murim cu Euro 2020 de gat

Romania nu pare dispusa, in acest moment, sa renunte la organizarea celor patru meciuri de la Campionatul European din 2020. Bucurestiul, desemnat intre cele 13 orase europene care vor gazdui partide de la turneul final, nu a facut niciun pas concret pentru a pregati acest eveniment, insa nu face nici pasul firesc inapoi.

O sa va intrebati, poate, de ce va vorbesc despre Euro 2020 in Romania in ziua in care Steaua incearca sa spele rusinea cu Manchester City, din preliminariile Champions League. E destul de simplu, va vorbesc despre asta pentru ca o delegatie a UEFA s-a intalnit cu reprezentanti ai FRF si cu primarul general al Bucurestiului, Gabriela Firea, concluziile sedintei, cel putin din partea edilului, fiind de domeniul fantasticului.

Dupa ce s-a intalnit cu oamenii de la UEFA, primarul Capitalei a dezvaluit care sunt planurile ei pentru a face din Bucuresti o gazda a turneului final.

Poate va asteptati ca doamna Firea sa vorbeasca despre repararea si chiar modernizarea pe alocuri a National Arena. Sau despre cele patru stadioane ce trebuie refacute. Sau despre linia de metrou pana la aeroport. Sau despre caile rutiere si feroviare care leaga Capitala de restul tarii, in special de zona de vest, pe unde se presupune ca vor veni o mare parte dintre suporterii straini.

Ei bine, nu a fost chiar asa. Edilul din Bucuresti a vorbit despre asfaltarea si modernizarea strazilor din zona National Arena, despre cumpararea de noi autobuze pentru RATB, de stabilirea unor trasee pentru biciclisti sau despre accesul persoanelor cu dizabilitati pe stadion.

Singura problema majora de infrastructura abordata de primar a fost cea a Salii Polivalente, a carei constructie nici macar nu a inceput. Si, potrivit doamnei Firea, nici nu va incepe prea curand pentru ca cele doua firme care au depus proiecte se dueleaza acum in instanta. Dar primarul are o solutie pentru a suplini absenta Salii, care la Euro 2020 ar fi trebuit sa serveasca drept centru de presa. Este vorba despre o "facilitate provizorie", adica o improvizatie, inca nu stim cat de costisitoare, care ar urma sa ii gazduiasca pe jurnalisti.

In momentul de fata, organizarea celor patru meciuri de la turneul final de catre Bucuresti pare o gluma proasta. Mai sunt mai putin de patru ani pana cand ar trebui sa avem echipe nationale jucand in Campionatul European pe National Arena si avem deja cateva certitudini.

Nu vom avea metrou pana la aeroportul Otopeni, asta e clar. Nu vom avea nici autostrazi care sa lege Bucurestiul de vamile din Vest. Calatoria cu trenul de la Bucuresti la Curtici va dura tot doua zile. Modernizarea celor patru stadioane ce ar trebui sa fie cantonamentele nationalelor ce vor juca in Romania este inca la stadiul de proiect si, daca se va realiza, va fi facuta pe repede inainte.

Si n-as vrea sa se inteleaga ca doamna Firea e responsabila pentru situatia in care ne aflam, sunt multi altii mai vinovati decat dansa. Insa, fiind primar general al Bucurestiului nu poti sa vii sa vorbesti despre achizitia de autobuze si de amenajarea pistelor pentru biciclisti ca mare plan edilitar de a face din Capitala un oras gazda al unui Campionat European. Pur si simplu nu poti face asa ceva.

Sper doar ca, in cazul in care UEFA va tine mortis sa ne aiba in postura de organizatori, desi e cat se poate de evident ca noi vrem si nu prea treaba asta, sper asadar ca macar casele scarilor de la National Arena sa fie zugravite.

Altfel, in mod normal, forul continental va mai astepta o perioada destul de scurta de timp pentru a vedea daca incepem sa miscam ceva in domeniul infrastructurii, dupa care ne va retrage dreptul de a gazdui meciuri de la turneul final.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Euro 2020 Romania, #Romania Bucuresti Euro 2020, #Gabi Firea Euro 2020 Romania , #stiri fotbal