Rusine fara precedent in ultimii 43 de ani pentru nationala Columbiei. Esec umilitor in preliminariile CM 2022

Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 11:34
3314 citiri
Rusine fara precedent in ultimii 43 de ani pentru nationala Columbiei. Esec umilitor in preliminariile CM 2022
Echipa nationala a Columbiei

Selectionata de fotbal a Columbiei a fost surclasata de echipa Ecuadorului cu 6-1, marti, la Quito, in preliminariile sud-americane pentru Cupa Mondiala din 2022.

Roberto Arboleda (7, 90+1), Angel Mena (9), Michael Estrada (32), Javier Arreaga (39) si Gonzalo Plata (78), eliminat doua minute mai tarziu, au marcat pentru gazde, in timp ce golul de onoare al columbienilor a fost inscris de James Rodriguez (45+1 - penalty), conform agerpres.ro.

Columbia nu mai primise sase goluri in preliminariile Cupei Mondiale din 1977. De remarcat ca Ecuadorul marcase Columbiei sase goluri in ultimele 16 partide directe.

Selectionatele Braziliei si Argentinei, cele doua mari forte ale fotbalului sud-american, si-au confirmat statutul de favorite si s-au impus in partidele disputate in deplasare, marti seara.

Fara starul Neymar, accidentat, cvintita campioana mondiala Brazilia a invins cu scorul de 2-0 reprezentativa Uruguayului, pe stadionul Centenario din Montevideo. Selecao a marcat ambele goluri in prima repriza, prin Arthur (33) si Richarlison (45), obtinand a patra sa victorie consecutiva in grupa unica sud-americana, de la debutul calificarilor.

Nationala Uruguayului a evoluat in ultimele 20 de minute cu un jucator mai putin pe teren, dupa eliminarea lui Edinson Cavani, care a vazut cartonasul rosu dupa o intrare dura asupra lui Richarlison.

Argentina lui Messi a castigat la randul ei, tot cu 2-0, meciul disputat la Lima impotriva selectionatei Peru, prin golurile inscrise de Nicolas Gonzalez (16) si Lautaro Martinez (38).

Aceasta este a doua victorie in deplasare obtinuta de nationala "albiceleste" care ramane la doua puncte in spatele liderului Brazilia.

Venezuela a obtinut prima sa victorie din aceasta campanie, 2-1 cu Chile, meci in care fundasul Alexander Gonzalez (Dinamo Bucuresti) a fost integralist la gazde.

In etapa urmatoare, Brazilia va infrunta in deplasare reprezentativa Columbiei, in timp ce Argentina va primi vizita Uruguayului.

Rezultate:

Paraguay - Bolivia 2-2

Au marcat: Angel Romero (19 - penalty), Alejandro Romero "Kaku" (72), respectiv Marcelo Martins (41), Boris Cespedes (45).

Ecuador - Columbia 6-1

Au marcat: Roberto Arboleda (7, 90+1), Angel Mena (9), Michael Estrada (32), Javier Arreaga (39), Gonzalo Plata (78), respectiv James Rodriguez (45+1 - penalty).

Venezuela - Chile 2-1

Au marcat: Luis Mago (9), Salomon Rondon (81), respectiv Arturo Vidal (15).

Uruguay - Brazilia 0-2

Au marcat: Arthur (33), Ricarlison (45).

Peru - Argentina 0-2

Au marcat: Nicolas Gonzalez (17), Lautaro Martinez (28).

Clasament dupa patru etape:

1. Brazilia 12 puncte

2. Argentina 10 puncte

3. Ecuador 9 puncte

4. Paraguay 6 puncte

5. Uruguay 6 puncte

6. Chile 4 puncte

7. Columbia 4 puncte

8. Venezuela 3 puncte

9. Peru 1 punct

10. Bolivia 1 punct

Primele patru clasate la finalul preliminariilor se califica direct la turneul final din 2022, in timp ce ocupanta locului al cincilea va disputa un baraj international impotriva unei echipe din Oceania.

Cea de-a cincea etapa a preliminariilor sud-americane este programata pe 25 martie 2021, cand urmeaza sa se dispute meciurile: Bolivia - Peru, Chile - Paraguay, Venezuela - Ecuador, Columbia - Brazilia si Argentina - Uruguay.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un cunoscut jurnalist de investigație, asasinat într-un magazin din Columbia. Imagini surprinse din momentul atacului FOTO/VIDEO
Un cunoscut jurnalist de investigație, asasinat într-un magazin din Columbia. Imagini surprinse din momentul atacului FOTO/VIDEO
Un cunoscut jurnalist de investigație din Columbia a fost asasinat într-un magazin. Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere din magazin se poate observa cum Jaime Vasquez, în...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#columbia, #America de Sud, #preliminarii, #Ecuador , #stiri fotbal