Omicron, noua variantă a SARS-CoV-2, invadează fotbalul european. Cazuri descoperite în prima ligă

Luni, 29 Noiembrie 2021, ora 12:25
2883 citiri
Omicron, noua variantă a SARS-CoV-2, invadează fotbalul european. Cazuri descoperite în prima ligă

În total 13 cazuri de covid-19, depistate la jucători de fotbal de la clubul portughez Belenenses SAD - care nu a putut, din această cauză să alinieze suficienţi jucători sâmbătă, împotriva Benfica - probabil că sunt asociate noii variante omicron a noului coronavirus, a anunţat luni Institutul Naţional portughez de Sănătate (INSA).

Este vorba despre primele cazuri ale noii variante omicron despistate în Portugalia.

Potrivit agenţiei publice, unul dintre fotbalişti a fost recent în Africa de Sud.

Organizarea meciului a provocat, în weekend, o polemică aprigă.

Meciul a fost întrerupt abia la începutul celei de a doua reprize, după ce echipa Belenenses SAD a rămas cu doar şase jucători, iar Benfica conducea cu un scor de 7-0.

Pe de altă parte, şase cazuri ale variantei ”îngrijorătoare” omicron au fost depistate în Scoţia, a anunţat luni Guvernul scoţian.

Ofciali din cadrul sănătăţii publice acţionează în vederea precizării circumstanţelor acestor cazur, a preczat Guvernul local.

”Public Health Scotland (PHS) va întreprinde o analiză aprofundată a contactelor tuturor acestor cazuri”, a anunţat ministrul scoţian al Sănătăţii Humza Yousaf.

”Acest lucru va ajuta la stabilirea originii virsului şi a oricărei alte persoane cu care au intrat în contact în ultimele săptămâni”, a dat el asigurări.

După ce Africa de Sud a anunţat că a descoperit noua variantă a SARS-CoV-2 B 1.1.529, lumea a fost cuprinsă de panică.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a clasat-o vineri drept ”îngrijorătoare” şi a denumit-o oficial omicron.

Noua variantă a noului coronavirus prezintă un număr neobişnuit de mutaţii genetice, care ar putea reduce atât eficienţa protecţiei imunitare şi care i-ar putea creşte contagiozitatea.

Citeste si:
Omicron: Relaxări sau restricţii?
Omicron: Relaxări sau restricţii?
Rata incidenţei atinge noi recorduri în întreaga lume. Unele ţări înăspresc restricţiile, în timp ce altele relaxează măsurile, invocând formele uşoare ale bolii provocate de Omicron....
Pastila Pfizer, eficientă și împotriva Omicron. Cât de mult reduce riscul de spitalizare și de deces pilula Paxlovid
Pastila Pfizer, eficientă și împotriva Omicron. Cât de mult reduce riscul de spitalizare și de deces pilula Paxlovid
Studiile realizate de Pfizer arată că Paxlovid, medicamentul dezvoltat de compania farmaceutică împotriva noului coronavirus, este eficient și împotriva variantei Omicron. Paxlovid, care a...