Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Preliminariile CM 2022: Brazilia lui Neymar defileaza spre Mondiale. Inca un pas gresit facut de Argentina, cu Messi in teren

Miercuri, 09 Iunie 2021, ora 10:01
3528 citiri
Preliminariile CM 2022: Brazilia lui Neymar defileaza spre Mondiale. Inca un pas gresit facut de Argentina, cu Messi in teren
Neymar

Selectionata Braziliei, cu starul Neymar in mare forma, a obtinut a sasea victorie consecutiva in preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2022, impunandu-se in deplasare, cu scorul de 2-0, in fata reprezentativei Paraguayului, intr-o partida disputata marti, conform agerpres.ro.

Neymar a deschis scorul in debutul jocului de la Asuncion (4), iar apoi a oferit pasa decisiva la cea de-a doua reusita a Selecao, care l-a avut ca autor pe mijlocasul Lucas Paqueta (90+2).

Atacantul lui PSG devenit cu aceasta ocazie cel mai bun marcator al Braziliei in preliminariile Cupei Mondiale, cu 11 reusite, la egalitate cu Zico si Romario.

Neymar, care reusise deja un gol si o pasa decisiva vineri, in victoria cu Ecuador (2-0), a inscris pana acum 66 de goluri in 105 meciuri disputate pentru Selecao, apropiindu-se la 11 lungimi de "regele" Pele.

Brazilia, cvintupla campioana mondiala, nu a mai inceput preliminariile cu sase victorii consecutive de la calificarile pentru Mondialul din 1970, unde a aliniat una dintre cele mai mari echipe din toate timpurile, care avea in componenta legende precum Pele, Tostao sau Rivellino.

In schimb, selectionata Argentinei, marea rivala a brazilienilor, a facut un nou pas gresit, terminand la egalitate in deplasare cu Columbia (2-2), dupa in urma cu cateva zile a fost tinuta in sah pe teren propriu de Chile (1-1).

Messi si colegii sai au condus cu 2-0 la pauza meciului de la Barranquilla, prin golurile lui Cristian Romeo (3) si Leandro Paredes (8), dar columbienii au redus din handicap dupa pauza, in urma unui penalty transformat de Luis Muriel (51), iar apoi au egalat in extremis, prin Miguel Borja (90+4).

Argentina se afla pe locul secund in clasamentul grupei unice sud-americane, la sase puncte in spatele Braziliei, primele patru clasate la finalul preliminariilor urmand sa se califice direct la Cupa Mondiala din Qatar, in timp ce ocupanta locului al cincilea va disputa un baraj international cu o reprezentanta a zonei Oceania.

Rezultate:

Ecuador - Peru 1-2

Au marcat: Gonzalo Plata (90+1), respectiv Christian Cueva (63), Luis Advincula (87).

Columbia - Argentina 2-2

Au marcat: Luis Muriel (51 - penalty), Miguel Borja (90+4), respectiv Cristian Romero (3), Leandor Paredes (8)

Venezuela - Uruguay 0-0

Paraguay - Brazilia 0-2

Au marcat: Neymar (4), Lucas Paqueta (90+4).

Chile - Bolivia 1-1

Au marcat: Erick Pulgar (69), respectiv Marcelo Moreno Martins (82 - penalty).

Clasament: 1. Brazilia 18 puncte, 2. Argentina 12 puncte, 3. Ecuador 9 p, 4. Uruguay 8 p, 5. Columbia 8 p, 6. Paraguay 7 p, 7. Chile 6 p, 8 Bolivia 5 p, 9. Venezuela 4 p, 10. Peru 4 p.

Argentina cere arestarea ministrului iranian de Interne, acuzat a fi în spatele unui atentat din Buenos Aires soldat cu 85 de morți
Argentina cere arestarea ministrului iranian de Interne, acuzat a fi în spatele unui atentat din Buenos Aires soldat cu 85 de morți
Guvernul argentinian a cerut marţi, 23 aprilie, Pakistanului şi Sri Lankăi să-l aresteze pe ministrul iranian de interne Ahmad Vahidi, căutat pentru un atentat împotriva firmei de asigurări...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#neymar, #Brazilia, #Argentina, #messi , #stiri fotbal