Probleme la cele mai moderne stadioane ale Romaniei

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 01 Martie 2011, ora 14:26
4118 citiri
Probleme la cele mai moderne stadioane ale Romaniei

In acest moment, in Romania, sunt in derulare doua proiecte ample de constructie a celor mai moderne stadioane din tara, unul la Bucuresti si celalalt la Cluj. Surprinzator, sau poate nu, ambele au probleme serioase desi se afla in fazele finale ale constructiei.

National Arena din Bucuresti, stadionul ce trebuie sa gazduiasca amicalul de lux cu Argentina, partida cu Franta din preliminariile Euro 2012 si un ipotetic concert U2 (asa cum a promis primarul Oprescu) a ramasc brusc fara finantare.

In urma unei decizii a Consiliului General al Municipiului Bucuresti suma de 235 de milioane de lei noi, alocata pentru finalizarea stadionului, a fost taiata. Asta inseamna doua treimi din bugetul necesar pentru a termina arena, constructia urmand a intarzia acum pana in momentul in care se vor gasi bani.

Oficialii Federatiei Romane de Fotbal (FRF) sunt ingrijorati, insa spera ca Guvernul condus de Emil Boc sa intervina si sa puna la dispozitie fonduri pentru finalizare.

Probleme sunt si la Cluj, desi pana acest moment totul a decurs conform planului. Patronul Universitatii Cluj, echipa ce va folosi arena de pe malul Somesului, sustine ca jucatorii nu vor putea evolua acolo nici in prima parte a campionatului urmator.

Acest lucru inseamna ca, cel mai probabil, noul stadion din Cluj va fi dat in folosinta undeva la inceputul anului viitor, depasind termenul stabilit.

Desi Walter nu a dat detalii despre motivele intarzierii, stadionul ar duce lipsa de fonduri, ca si cel din Bucuresti. Autoritatile locale din Cluj nu ar mai dispune de atat de multi bani incat sa-si permita continuarea lucrarilor in ritm accelerat.

Trebuie subliniat faptul ca, pana la aceasta data, lucrarile ambelor stadioane a decurs conform proiectului. Bani au venit si constructorii si-au facut treaba asa cum trebuie, insa exista temeri justificate in ceea ce priveste finalizarea arenelor.

Noul Stadion National, in pericol sa nu fie terminat la timp

In cazul in care cele doua stadioane nu vor fi terminate la timp, tara noastra risca sa se faca din nou de ras. Daca la Cluj vorbim doar de un amical aflat in stadiul de discutie cu Real Madrid, la Bucuresti sunt cateva evenimente trecute in calendarele oficiale, cele mai importante fiind meciul cu Argentina, din luna august, si finala Europa League din 2012.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#probleme stadioane Romania, #stadion National Bucuresti, #constructie stadion Cluj , #stiri fotbal