Proiect ambitios la Timisoara: Ripensia revine in fotbal dupa 64 de ani

Marti, 24 Iulie 2012, ora 11:43
5090 citiri
Proiect ambitios la Timisoara: Ripensia revine in fotbal dupa 64 de ani

Fotbalul timisorean trece prin cel mai agitat sezon din ultimii ani. Fara echipa in Liga 1, microbistii banatenii asista la schimbari majore in plan local.

Dupa ce Politehnica lui Iancu si-a incheiat socotelile cu fotbalul, iar autoritatile au mutat clubul ACS Recas pe Bega, o parte dintre suporterii "violetilor" au anuntat ca vor inscrie o noua echipa in liga a cincea, ASU Poli.

In paralel cu cele doua formatii care vor sa preia palmaresul Politehnicii, in Timisoara a mai aparut o echipa care va continua traditia primului club profesionist de istoria fotbalului romanesc.

Este vorba despre Ripensia Timisoara, echipa infiintata in 1928 si dezafiliata douazeci de ani mai tarziu, dupa ce comunistii au preluat puterea in Romania.

In scurta sa perioada de activitate, Ripensia a cucerit patru titluri si doua Cupe ale Romaniei, devenind unul dintre cele mai titrate cluburi ale vremii, alaturi de Venus Bucuresti sau Chinezul Timisoara.

Asociatia Sportiva Ripensia Timisoara a dobandit personalitate juridica in urma cu doua saptamani, prin hotararea Judecatoriei Timisoara si va primi palmaresul Ripensiei dupa afilierea la Federatia Romana de Fotbal.

Echipa va fi inscrisa in ultimul esalon, liga a sasea, respectiv a treia divizie din campionatul judetului Timis, si va fi sustinuta financiar de mai multi membri cotizanti, pe sistemul "socios" implementat cu mare succes la FC Barcelona.

"F.C. Ripensia este clubul tuturor membrilor asociati, a celor care inca mai cred in puterea traditiei si in valori ca spirit comunitar, generozitate, patriotism local. Readucerea la lumina a acestui SIMBOL si daruirea lui celor in drept, reprezinta datoria, recunostinta si pretuirea noastra fata de toti acei care prin contributia si dedicarea lor au facut onoare Banatului.", noteaza site-ul oficial al Ripensiei Timisoara.

Formatia banateana va fi pregatita in noul sezon de Ovidiu Olariu, fost jucator al Politehnicii Timisoara in perioada 1981-1990, in timp ce manager general va fi Radu Suciu, si el fost component al "violetilor" (1979-1984).

In clasamentul all-time al titlurilor castigate in Liga 1, Ripensia Timisoara ocupa pozitia a opta, dupa Steaua, Dinamo, Venus Bucuresti, UTA Arad, Chinezul Timisoara, Universitatea Craiova si Petrolul Ploiesti.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Ripensia Timisoara, #Ripensia revenire fotbal , #stiri fotbal