Lovitura pentru fanii Rapidului, la revenirea in Liga 1. Stadionul pe care se vor juca primele meciuri de pe teren propriu

Vineri, 21 Mai 2021, ora 12:26
4148 citiri
Lovitura pentru fanii Rapidului, la revenirea in Liga 1. Stadionul pe care se vor juca primele meciuri de pe teren propriu
Stadionul Giulesti

FC Rapid, echipa care a promovat dupa sase ani in Liga I, va juca primele sale meciuri in urmatorul sezon pe arena din Mioveni, avand in vedere ca noul Stadion Giulesti, desi este aproape finalizat, nu va putea deveni operational pana la 17 iulie, cand este programata prima etapa, conform agerpres.ro.

Surse din cadrul gruparii giulestene au declarat, pentru AGERPRES, ca stadionul Mioveni este deja trecut in dosarul de licentiere pentru Liga I depus la Federatia Romana de Fotbal. Acesta este singurul stadion mentionat ca teren propriu din dosar, desi fiecare club are dreptul si la o arena de rezerva.

Stadionul din Mioveni are o capacitate de 10.000 de locuri si este terenul propriu al echipei CS Mioveni din Liga a II-a. De altfel, FC Rapid va disputa ultimul sau meci din play-off-ul editiei 2020-2021 a Ligii a II-a, duminica, de la ora 13:30, in deplasare, chiar pe aceasta arena impotriva formatiei CS Mioveni.

In editia 2020-2021 a Ligii a II-a, FC Rapid a disputat meciurile de pe teren propriu pe trei stadioane, Regie, Buftea si Mogosoaia.

Stadionul Giulesti al formatiei FC Rapid este unul dintre cele patru pe care Romania, ca tara organizatoare a EURO 2020, si-a propus sa le reconstruiasca pentru antrenamentele oficiale ale echipelor nationale care vor participa la turneul final al Campionatului European. Cele patru arene pe care Romania le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid si Dinamo.

Lucrarile la Stadionul Giulesti au inceput la 26 februarie 2019 cu demolarea vechii arene. Finalizarea lucrarilor de constructie a fost amanata in mai multe randuri, ultima estimare fiind luna mai 2021.

La 6 mai, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA), Cseke Attila, anunta ca Stadionul Rapid este finalizat in proportie de 90% si ca in vara va putea gazdui din nou competitii sportive. Ulterior, la 12 mai, Compania Nationala de Investitii informa ca arena intra in ultima faza a constructiei prin montarea gazonului.

Chiar daca lucrarile vor fi finalizate pana la finalul acestei luni, stadionul nu va putea fi operational in vara deoarece acesta are nevoie de mai multe avize de functionare din partea autoritatilor inainte de a putea fi folosit, precum intabulare, cadastru, ISU etc. Toate aceste documente necesare sunt eliberate de autoritatile statului dupa mai multe luni. Un exemplu este Stadionul Arcul de Triumf, care a fost finalizat la 4 decembrie 2020, cand a avut loc si receptia, dar nu este operational nici in prezent, dupa 5 luni. In aceste conditii, FC Rapid nu va putea juca pe noua sa arena mai devreme de toamna acestui an.

Noul stadion Giulesti are o capacitate de 14.000 de spectatori si a costat 165 milioane de lei (aproximativ 34 de milioane de euro).

Dan Șucu, șef de galerie! Ce decizie a luat patronul Rapidului după reținerea lui Bocciu
Dan Șucu, șef de galerie! Ce decizie a luat patronul Rapidului după reținerea lui Bocciu
Acţionarul principal al FC Rapid, Dan Şucu, a anunţat, joi, într-un comunicat, că va merge alături de galeria rapidistă la meciul din deplasare cu Universitatea Craiova, de sâmbătă, de la...
Anunț important pentru fanii lui Beyonce. Se va întâmpla vineri, la miezul nopții
Anunț important pentru fanii lui Beyonce. Se va întâmpla vineri, la miezul nopții
Beyoncé, regina mondială a R'n'B-ului şi a pop-ului, îşi lansează primul album etichetat ca fiind de muzică country, inspirat de Texasul său natal şi care evidenţiază influenţa...
#Rapid, #liga 1, #fani, #giulesti, #stadion , #stiri fotbal
Comentarii
Poza raulbaal
raulbaal
rank 5
Sunt niste ***,cu hartiile alea!Si atatia taie frunze la caini!