Cum s-a văzut meciul Germania - România 2-1 de la fața locului. Concluziile care pot fi trase REPORTAJ

Sambata, 09 Octombrie 2021, ora 11:30
6894 citiri
Cum s-a văzut meciul Germania - România 2-1 de la fața locului. Concluziile care pot fi trase REPORTAJ
Germania - România 2-1 FOTO facebook

România a pierdut meciul cu Germania, scor 1-2, după ce a condus cu 1-0 la pauză, prin golul marcat de Ianis Hagi. Cum s-a văzut partida din tribunele stadionului Volkspark Arena, acolo unde tricolorii au lăsat o impresie pozitivă, dar care nu ne ajută cu absolut nimic în tentativa de a prinde locul de baraj pentru Campionatul Mondial din Qatar 2022.

Un jurnalist Ziare.com a urmărit partida de la fața locului și a punctat câteva aspecte:

  • Atmosferă spectaculoasă creată de cei 25.000 de nemți, care au umplut la maximum jumătatea de stadion deschisă spectatatorilor. Mulți cu măști, majoritatea și cu două -trei beri la bord. Germania are un procent foarte mare de vaccinați, iar accesul pe stadion s-a desfășurat în scenariul G3, adică vaccin, imunizare prin boală sau test.
  • Un colț de peluză format din români extrem de vocal și dedicat echipei naționale. În dreptul lor, nu știu dacă pus de ei, a fost afișat și un banner Happy birthday Ursula, cu două inimioare, președinta Comisiei Europene împlinind ieri 63 de ani.

  • Nemții ne-au dominat mai mult decât categoric, raport oficial 77% posesie și din această cauză ar fi fost o minune să rezistăm până la final. Sincer, dincolo de faptul că suntem români nu meritam mai mult decât acest eșec onorabil, după cum a curs jocul.
  • Golul lui Ianis de excepție, după ce s-a înfipt în Rudiger și i-a dat mingea printre picioare unuia dintre cei mai buni fundași din lume. Publicul l-a aplaudat când a ieșit de pe teren, nu doar pentru că îl cheamă Hagi.

  • Remarcabilă dăruirea jucătorilor noștri, determinarea și ambiția, spiritul de sacrificiu, disponibilitatea de a băga capul în orice contră și a se arunca în fața mingii.
  • Hansi Flick, care n-a jucat niciun meci sub tricoul naționalei, spre deosebire de Rădoi (67 selecții) e neînvins ca selecționer, cu patru victorii din patru meciuri, și a securizat calificarea la CM 2022. Totuși, fanii vor o altă Germanie, cu jucători noi și motivați, pe care Flick încearcă să o construiască. În coregrafia meciului a fost inclus mesajul clar: Frische Brise (Briză poaspătă).

  • N-am văzut, cu excepția golului marcat de Hagi, niciun gest care să arate personalitate fotbalistică, cum se spune în popor să țină vreunul de ea, fie și câteva secunde. Deci diferența dintre jucători și fotbaliști rămâne.
  • Cum era de așteptat, Niță a fost la înălțime, dar și Chiricheș și surpriză, Rus, au jucat foarte bine. E adevărat că atunci când ești călărit, te remarci mai ușor ca fundaș.

  • Sane e un fotbalist e mare clasă, capabil să dribleze pe oricine la momentul actual, iar Gnabry are 20 de goluri în 30 de partide la națională. Procentaj ca al Bucătarului, cum îi spun nemții, poate Gerd Muller a mai avut.
  • Nemții au arătat un alt ritm de joc față de România. Nu poți să compari Mercedesul, fie el și unul nu ultimul răcnet (nemții nu par în cea mai bună versiune a lor) cu Loganul, acesta e adevărul, fie că ne place, fie că nu!
  • Sistemul VAR ne-a salvat de un penalty inexistent, dictat în debutul meciului, la o cădere a lui Werner de lângă Burcă. Dacă decizia rămânea în picioare, iar nemții marcau, erau șanse mari să fi avut o seară de coșmar.

  • Nu critic selecția lui Rădoi, dar nu pricep ce a căutat pe teren Andrei Ivan și care a fost logica selecționerului când a apelat la el. Pe lângă faptul că e genul de jucător capiu l-a scăpat și pe Muller din marcaj la golul victoriei. Nu-mi amintesc ca Ivan să fi rupt norii nici prin Liga 1.
  • Pușcaș, pus la zid de multă lume, nu avea ce să reușească mai mult în condițiile în care nu a avut nicio susținere, jocul nostru concentrându-se de la 40 de metri spre poarta lui Niță. Singurul lucru pe care a putut să-l facă a fost să protejeze și să întârzie puțin recuperarea adversarilor. Timo Werner (Chelsea) a fost mai slab ca Pușcaș.
  • Nemții au și ei războaiele lor. Pe un banner a fost afișat mesajul: „Hansi, wo este Terodde?” (Hansi, unde este Terodde?), cu trimitere la selecționerul Hansi Flick, care nu l-a concovat la lot pe golgheterul ligii secunde, Simon Terodde, un fotbalist de 33 de ani, de la Schalke 04, care până în vară a jucat la echipa locală Hamburg SV.

Concluzionând, de la Hamburg, rămânem amintirea unui meci dârz și cam atât. Vorba lui nea Vanea „Ar fi fost prea frumos!” Finala pentru locul doi e cu Armenia, luni, în Ghencea, unde trebuie să jucăm altceva! Hai România!

GERMANIA – ROMÂNIA 2-1

Germania: 22. Ter Stegen – 18. Hofmann (16. Klostermann ’85), 15. Sule, 2. Rudiger, 5. Kehrer – 8. Goretzka, 6. Kimmich – 10. Gnabry, 11. Reus (7. Havertz ’67), 19. Sane (20. Adeyemi ’89) – 9. Werner (13. Muller ’67). Selecţioner: Hansi Flick

România: 1. Niţă – 2. Raţiu, 17. Rus, 6. Chiricheş-cpt., 15. Burcă (4. Manea ’50), 3. Toşca – 23. Stanciu (5. Albu ’82), 18. Marin – 14. Hagi (10. Maxim ’60), 9. Puşcaş (20. Mitriţă ’82), 22. Mihăilă (7. Ivan ’60). Selecţioner: Mirel Rădoi

În aceeaşi grupă, Islanda a remizat cu Armenia, scor 1-1 (goluri Johannesson ’77 / Hovhannisyan ’35) şi Liechtenstein a pierdut cu 0-4 confruntarea cu Macedonia de Nord (goluri Velkoski ’39, Alioski ’66 – penalti, Nikolov ’74, Churlinov ’83).

Clasament: 1. Germania – 18 puncte, 2. Macedonia de Nord – 12 puncte, 3. Armenia – 12 puncte, 4. România – 10 puncte, 5. Islanda – 5 puncte, 6. Liechtenstein – un punct.

Pe cine au remarcat columbienii din naționala României: "A fost cel mai bun!"
Pe cine au remarcat columbienii din naționala României: "A fost cel mai bun!"
Echipa naţională a României a pierdut marţi seara, scor 2-3, în faţa echipei naţionale a Columbiei, într-un meci amical disputat la Madrid. Columbia a dominat meciul şi a deschis...
Explicațiile Soranei Cîrstea. De ce a pierdut fără drept de apel la Miami: ”Nu pot să spun că am jucat prost”
Explicațiile Soranei Cîrstea. De ce a pierdut fără drept de apel la Miami: ”Nu pot să spun că am jucat prost”
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Miami (SUA), fiind învinsă în două seturi, 6-3, 6-2, de americanca Danielle...
#Germania Romania 2 1, #esec, #impresii, #reportaj Hamburg, #tricolori, #Radoi , #stiri fotbal