Romania, tot mai dornica sa primeasca mai multe meciuri de la EURO 2020

Marti, 05 Mai 2020, ora 21:02
2973 citiri
Romania, tot mai dornica sa primeasca mai multe meciuri de la EURO 2020
Foto: Marian Ilie/Mediafax/Hepta.ro

Ministrul Tineretului si Sportului, Ionut Stroe, a afirmat marti, intr-o conferinta de presa, ca in cazul in care anumite orase gazda ale EURO 2020 la fotbal ar renunta sa mai organizeze meciuri, pe Arena Nationala din Bucuresti ar putea fi disputate mai mult de patru partide.

El exclude, cel putin in acest moment, posibilitatea ca stadionul Steaua, care se afla in constructie, sa gazduiasca meciuri la EURO 2020.

''Din punct de vedere al caracteristicilor, viitorul stadion Steaua ar putea gazdui meciuri la EURO, dar UEFA a transmis clar ca va fi organizat doar pe stadioanele acreditate. Cel putin pana in acest moment doar Arena Nationala poate gazdui meciuri de la EURO 2020. Dar Arena Nationala poate gazdui mai multe meciuri, daca vor fi anumite orase care vor renunta", a declarat Stroe.

Ministrul considera ca EURO 2020 va constitui un bun exercitiu pentru urmatoarele competitii majore pe care Romania vrea sa le organizeze in viitor pe cele trei stadioane care vor fi gata in acest an.

"Ma incearca un sentiment de mandrie, EURO 2020 ne va gasi cu infrastructura pusa la punct. Maine voi face o vizita cu ministrul transporturilor la linia de cale ferata care va lega aeroportul de Gara de Nord. Sunt atuuri ale noastre care ne vor ajuta sa gazduim o competitie reusita, sunt foarte optimist, care ne va aduce multe beneficii. Va fi un foarte bun exercitiu pentru viitoare competitii majore pe care planuim sa le organizam in Romania. Pentru ca aceasta infrastructura sportiva pe care o vom avea in Bucuresti va trebui pusa in valoare in viitor. Ea va trebui sa gazduiasca cat mai multe competitii majore internationale, sa genereze beneficii", a mai spus Stroe.

Bucurestiul va gazdui trei partide in cadrul Grupei C si una in faza optimilor de finala pe Arena Nationala. Daca se califica in urma barajului de Liga Natiunilor, echipa nationala a Romaniei va juca cel putin doua partide la Bucuresti.

UEFA solicita celor 12 tari organizatoare sa puna la dispozitie alte patru stadioane la standarde internationale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor nationale. Cele patru arene pe care Romania le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid si Dinamo, insa lucrarile au inceput doar la primele trei. Din motive juridice, lucrarile la stadionul Dinamo intarzie sa inceapa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Euro 2020 Romania , #stiri fotbal
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Da' Joiannis stie?