Scandal la nationala Spaniei: Luis Enrique a dezvaluit de ce a renuntat la Robert Moreno

Miercuri, 27 Noiembrie 2019, ora 16:03
5008 citiri
Scandal la nationala Spaniei: Luis Enrique a dezvaluit de ce a renuntat la Robert Moreno
Foto: Twitter/RFEF

Luis Enrique a sustinut miercuri prima sa conferinta de presa, dupa reinstalarea lui ca selectioner al echipe de fotbal a Spaniei, in care a opinat ca fostul sau secund Robert Moreno, care a calificat "La Roja" la EURO 2020, i-a aratat lipsa de loialitate, relateaza Marca.

Luis Enrique a parasit nationala Spaniei in urma cu noua luni pentru a-si ingriji fetita, care lupta impotriva cancerului, insa care a decedat in luna august.

Rolul de antrenor principal a fost preluat de Robert Moreno, fostul sau secund, care a promis ca va face pasul inapoi cand Enrique va dori sa revina la selectionata. Dupa ce a calificat Spania la EURO 2020, Moreno si-ar fi dorit sa continue la turneul final, dar Federatia spaniola de fotbal l-a sustinut pe Luis Enrique.

"Este o zi foarte speciala pentru mine, pentru familia mea, pentru ca am revenit acasa. Sunt o persoana care fuge de controverse, dar sunt obligat sa fac acest lucru pentru ca aceasta controversa este declansata de o alta persoana care a lucrat cu mine. Am avut o intalnire cu el si mi-a spus ca vrea sa conduca echipa la EURO 2020 si apoi sa redevina secund. Nu m-a surprins. Dar ambitia nemasurata este un mare defect. I-am inteles pozitia, dar nu am impartasit-o. I-am spus ca nu-l mai vad secundul meu, ca ma simt puternic, dar nu stiu cand voi reveni, dar vreau sa lucrez. Din acel moment am decis sa nu ma propun, sa-i sun pe cei de la federatie. Cred ca in pozitiile pe care le detinem in fotbal reprezentam anumite valori. Totul s-a schimbat in octombrie, la o intalnire la Zaragoza. Le-am spus atunci ca pot renunta la orice obligatie pe care o au fata de mine. Dar le-am expus si punctul meu de vedere si interesul de a reveni. As indrazni sa spun ca Rubiales (presedintele federatiei spaniole) si Molina (directorul sportiv) au fost intotdeauna loiali si sinceri", a declarat Luis Enrique.

Fostul antrenor al Barcelonei a adaugat ca nu a discutat cu jucatorii si ca nu va schimba prea multe din jocul Spaniei: "Nu am vorbit cu jucatorii, dar sunt deschis la apelurile telefonice. Mi-a placut imaginea lasata de nationala si am invatat mult de la Robert Moreno. Nu voi impune lucruri diferite. Este o mandrie sa conduc Spania la EURO 2020, unde va fi una intre favorite. Problema este ca exista 6-8 favorite, asa ca sunt constient de dificultatea misiunii mele".

Fostul international spaniol si-a inceput primul sau mandat ca selectioner pe 9 iulie 2018, dupa Cupa Mondiala, unde nationala Spaniei a fost condusa de Fernando Hierro. Luis Enrique a debutat cu o victorie in fata Angliei (2-1), la Londra, in Liga Natiunilor, iar apoi elevii sai au invins cu acelasi scor Norvegia, la debutul in preliminariile EURO 2020. El a parasit banca tehnica pe 9 iunie 2019. Spania a ocupat primul loc in Grupa F a preliminariilor EURO 2020, cu 8 victorii si 2 egaluri, Romania terminand pe patru.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Luis Enrique Robert Morenor, #Luis Enrique selectioner Spania , #stiri fotbal