Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Selectionerul Mutu, despre grupa nationalei de tineret la Euro 2021: "Cei puternici se masoara cu aia de nivelul lor"

Joi, 10 Decembrie 2020, ora 17:07
2739 citiri
Selectionerul Mutu, despre grupa nationalei de tineret la Euro 2021: "Cei puternici se masoara cu aia de nivelul lor"
Adrian Mutu

Selectionerul Adrian Mutu a declarat joi, dupa tragerea la sorti a turneului final al CE de tineret, ca grupa Romaniei este una puternica, dar spera ca jucatorii tricolori sa depaseasca perfromanta de la precedenta editie, calificarea in semifinale, conform news.ro.

"E o grupa puternica, una dintre cele mai puternice. Nu aveam cum sa picam intr-o grupa usoara, pentru ca si in celelalte grupe sunt echipe puternice. Cei puternici se masoara cu aia de nivelul lor, asa ca o sa fie meciuri frumoase, suntem increzatori in fotele noastre si vom vedea ce va fi. Eu imi doresc sa jucam cat mai mult in aceasta competitie si ca urmare trebuie sa joci cu fiecare pana la urma. Nu ne e frica de nimeni, din contra, mergem cu mare incredere in fotele naostre, o sa muncim si o sa dam totul pe teren ca sa facem o figura frumoasa. Noi vrem sa repetam (n.r. - performanta din 2019) si, daca se poate, sa o intrecem, pentru ca de cand s-a setat acest target, de semifinale, care a fost un rezultat foarte important pentru fotbalul nostru, automat a devenit pentru noi un obiectiv. Sistemul nu este avantajos, pentru ca sunt mai multe echipe si echipe bune din Europa, e mai lung, e mai greu, dar avem incredere in noi. Intodeauna, prioritate are echipa mare. Nationala noastra mare are prioritate", a declarat Mutu, la TVR1.

Romania face parte din Grupa A, alaturi de Ungaria, Olanda si Germania, la turneul final al Campionatului European de tineret, care va avea loc in Ungaria si Slovenia, in 2021, s-a stabilit, joi, dupa tragerea la sorti de la Nyon. Romania a fost in a treia urna valorica.

Componenta celor patru grupe este urmatoarea:

A: Ungaria, Germania, Romania, Olanda;

B: Slovenia, Spania, Cehia, Italia;

C: Rusia, Islanda, Franta, Danemarca;

D: Portugalia, Croatia, Anglia, Elvetia.

Euro U21, organizat in Ungaria si Slovenia, se va disputa in doua etape: etapa grupelor din 24 pana la 31 martie 2021 si etapa eliminatorie, in perioada 31 mai - 6 iunie 2021, ultima faza la care participa ocupantele primelor doua locuri in fiecare grupa.

Romania este la a doua participare consecutiva la turneul final al CE under 21. La editia precedenta, care a avut loc in Italia, in 2019, tricolorii condusi atunci de Mirel Radoi, au ajuns pana in semifinale, intr-un alt format, cu doua grupe de cate patru echipe. Tricolorii "mici" au fost eliminati de Germania, cu scorul de 4-2.

La CE din 2021, Romania, antrenata de Adrian Mutu, s-a calificat dupa ce a ocupat locul al doilea in Grupa a VIII-a a preliminariilor, dupa Danemarca, dar inaintea reprezentativelor din Ucraina, Finlanda, Irlanda de Nord si Malta.

Pierdere pentru România la Euro 2024. Selecționerul Iordănescu: ”Totul va fi mai greu şi mai trist fără tine”
Pierdere pentru România la Euro 2024. Selecționerul Iordănescu: ”Totul va fi mai greu şi mai trist fără tine”
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, i-a transmis internaţionalului Olimpiu Moruţan că este alături de el, după accidentarea gravă suferită de...
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că sentimentul pe care îl împărtăşeşte cu selecţionerul Edward Iordănescu...
#Adrian Mutu, #Under 21, #echipa nationala, #selectioner , #stiri fotbal