Stadioane noi de 100 de milioane de euro in Bucuresti: Ultimele vesti despre modernizari

Joi, 28 Iulie 2016, ora 09:15
9373 citiri
Stadioane noi de 100 de milioane de euro in Bucuresti: Ultimele vesti despre modernizari
Foto: CS Dinamo

Guvernul Romaniei va investi in jur de 100 de milioane de euro pentru modernizarea unor stadioane din Bucuresti, ce vor servi drept terenuri de antrenament echipelor ce vor sosi in tara noastra pentru a juca la EURO 2020.

Chiar daca reprezentantii Guvernului s-au ferit sa spuna cat vor costa investitiiile, presedintele FRF, Razvan Burleanu, a estimat ca numai stadioanele ne vor costa in jur de 100 de milioane de euro.

Conform Dolce Sport, modernizarile de la stadioanele Steaua, Dinamo si Rapid, precum si de la cel de rugby de la Arcul de Triumf, vor incepe in 2017.

Astfel, stadionul Steaua va avea o capacitate de 30 de mii de locuri, Dinamo va avea 25 de mii de locuri, iar Rapid intre 15 si 18 mii de locuri.

Capacitatea celui de rugby va fi intre 8 si 12 mii de locuri, iar tribunele vor fi acoperite.

Lucrarile vor fi finalizate cel tarziu in 2019.

Citeste si ce spune Vasile Dancu despre investitiile Guvernului

Aceste stadioane nu vor organiza meciuri de la EURO 2020, ci vor fi folosite doar ca terenuri de antrenament pentru echipele ce vin in tara noastra.

Ramane de vazut care va fi insa utilitatea lor dupa EURO 2020, in conditiile in care Steaua e evacuata din Ghencea de mai bine de un an, iar Rapid este ca si desfiintata.

Bucurestiul va gazdui pe National Arena patru meciuri de la Campionatul European de fotbal din 2020 (trei din grupe si unul din optimi).

In cazul in care se va califica la EURO 2020, Romania va disputa doua meciuri din faza grupelor pe teren propriu.

Alaturi de Bucuresti, vor mai gazdui meciuri din optimi si grupe urmatoarele orase: Copenhaga (Danemarca), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Bilbao (Spania), Budapesta (Ungaria), Bruxelles (Belgia) si Glasgow (Scotia).

Trei meciuri din grupe si cate unul din sferturile de finala vor avea loc in orasele: Munchen (Germania), Baku (Azerbaijan), St. Petersburg (Rusia) si Roma (Italia).

Semifinalele si finala vor avea loc pe stadionul Wembley din Londra.

Cele 13 tari castigatoare nu se vor califica direct, ci vor juca preliminarii pentru a ajunge la turneul final.

C.S.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#stadioane noi Bucuresti, #stadion nou Dinamo, #stadion nou Steaua , #stiri fotbal