Stare de alertă la Manchester City! Antrenorul Pep Guardiola și-a anulat conferința de presă. Care e motivul

Vineri, 17 Decembrie 2021, ora 22:09
4133 citiri
Stare de alertă la Manchester City! Antrenorul Pep Guardiola și-a anulat conferința de presă. Care e motivul
Pep Guardiola

Antrenorul echipei Manchester City, Pep Guardiola, a fost nevoit să-şi anuleze o conferinţă de presă pe care ar fi trebuit să o susţină vineri seara, înainte de deplasarea "cetăţenilor" la Newcastle, pentru meciul de duminică din Premier League, după ce a primit un rezultat neconcludent la un test anticovid făcut vineri dimineaţa, scrie AFP.

Guardiola trebuie acum să aştepte rezultatul unui test PCR înainte de a şti dacă va putea conduce pe Citizens pentru călătoria de duminică la Newcastle.

Tehnicianul spaniol în vârstă de 50 de ani, a cărui mamă a murit de Covid-19 anul trecut, este foarte implicat în prevenirea răspândirii coronavirusului şi şi-a îndemnat jucătorii să se vaccineze.

''Sunt îngrijorat nu pentru că Premier League va fi afectată, ci pentru că în societate încă există acest virus şi oamenii suferă", declarase el la începutul săptămânii.

După 17 etape din Premier League, Manchester City este lider, cu 41 puncte, având un punct mai mult decât Liverpool, aflată pe locul secund, şi 4 peste Chelsea, locul 3.

Premierul britanic Boris Johnson anunţa luni că cel puţin o persoană a decedat în Regatul Unit după contractarea variantei Omicron a coronavirusului.

Agenţia de securitate sanitară din Marea Britanie preciza că Omicron - detectat pentru prima oară în Africa de Sud, Botswana şi Hong Kong, la sfârşitul lunii noiembrie - poate trece peste imunitatea oferită de primele două doze de vaccinuri, precum cele de la AstraZeneca sau Pfizer-BioNTech.

Întrebat dacă le-a cerut fotbaliştilor săi să se vaccineze cu a treia doză, Guardiola a răspuns: "Absolut, medicii sugerează că trebuie să o facă".

"Vorbim cu jucătorii în fiecare zi, pentru a le spune să fie atenţi. Rămâneţi sănătoşi, purtaţi mască şi păstraţi distanţarea socială. Este Crăciunul, iar tendinţa este de a petrece şi de a ieşi. Dar virusul este încă aici. Virusul nu te face să suferi mult, dar cazurile cresc pe zi ce trece, aşa că aveţi grijă", a spus tehnicianul spaniol.

Aşa cum se ştie, meciul de campionat dintre Manchester United şi Brighton, de sâmbătă, a fost amânat din cauza focarului de Covid-19 izbucnit la gruparea de pe Old Trafford.

''Din păcate anunţăm că o a patra partidă din campionat a fost amânată din cauza cazurilor de coronavirus în această săptămână'', a comunicat Premier League.

''Deşi mai multe cluburi au anunţat că se confruntă cu cazuri de coronavirus, intenţia Ligii este de a continua actualul sezon aşa cum a fost el planificat. Subliniem însă că sănătatea tuturor celor implicaţi rămâne prioritatea noastră'', menţiona primul eşalon valoric din Anglia.

Partida dintre echipele Leicester City şi Tottenham Hotspur, programat joi seară, în cadrul etapei a 17-a a primei ligi engleze de fotbal, a fost amânat din cauza coronavirusului.

A fost al treilea meci amânat pentru Tottenham, afectată de numărul mare de jucători depistaţi pozitiv cu Covid-19, după cele cu Rennes, din Europa League (anulat în final), şi Brighton, din campionatul Angliei.

Tot joi, Thomas Frank, antrenorul lui Brentford, club cu 13 jucători şi membri ai staff-ului testaţi pozitiv la Covid-19, a cerut amânarea etapei a 18-a din campionatul de fotbal al Angliei, programată în acest weekend, pentru a permite echipelor să oprească propagarea virusului.

Brentford urmează să joace în deplasare cu Southampton sâmbătă, după ce Premier League a anunţat luni un record săptămânal de teste pozitive, cu 42 de cazuri de infectare detectate după efectuare a 3.805 de teste în rândul jucătorilor şi personalului cluburilor.

Marea Britanie se afla în prima linie în Europa în ceea ce priveşte răspândirea noii variante a coronavirusului, denumită Omicron, cu 78.610 cazuri noi înregistrate miercuri.

Pep Guardiola, după a doua semifinală în 4 zile: ”O porcărie, nu înțeleg cum am supraviețuit”
Pep Guardiola, după a doua semifinală în 4 zile: ”O porcărie, nu înțeleg cum am supraviețuit”
Două semifinale în patru zile. Aceasta a fost provocarea cu care s-a confruntat Manchester City, care a învins-o pe Chelsea cu 1-0 în semifinalele Cupei Angliei, sâmbătă, la trei zile după...
Pierdere grea pentru Manchester City în lupta pentru titlu. Ce meci important va rata vedeta Haaland
Pierdere grea pentru Manchester City în lupta pentru titlu. Ce meci important va rata vedeta Haaland
Manchester City, campioana en-titre a Angliei, nu se va putea baza pe vedeta Erling Haaland în meciul de joi cu Brighton, din Premier League, a anunţat miercuri antrenorul Pep Guardiola, scrie...
#Pep Guardiola, #manchester city, #covid, #alerta , #stiri fotbal