Unul dintre cei mai mari fotbalisti romani si-a recunoscut vina in Dosarul Valiza: Ce pedeapsa a primit

Joi, 18 Decembrie 2014, ora 16:00
10551 citiri
Unul dintre cei mai mari fotbalisti romani si-a recunoscut vina in Dosarul Valiza: Ce pedeapsa a primit

Cazul Valiza face o noua victima cu greutate.

Dupa ce Gigi Becali a fost condamnat anul trecut la trei ani de inchisoare cu executare pentru dare de mita, DNA anunta joi ca fostul mare fotbalist Toni Dobos si-a recunoscut vina.

Astfel, presedintele de atunci al celor de la "U" Cluj a ajuns la o intelegere cu procurorii DNA si s-a declarat vinovat la savarsirea infractiunii de complicitate la darea mitei.

2 ani si 6 luni inchisoare, cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe un termen de incercare de 4 ani si 6 luni, aceasta e pedeapsa pe care a primit-o Dobos.

Iata comunicatul Directiei Nationale Anticoruptie:

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei au dispus sesizarea instantei de judecata, cu acordul de recunoastere a vinovatiei inculpatului DOBOS ANTON, in calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, la data faptelor, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de dare de mita.

In acordul de recunoastere a vinovatiei, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 04.05.2008 - 07.05.2008, inculpatul Dobos Anton, in calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, l-a ajutat pe inculpatul Becali George prin transmiterea ofertei acestuia, de a remite suma de 1,7 milioane de euro jucatorilor de fotbal din cadrul clubului Universitatea Cluj, in scopul indeplinirii indatoririlor de serviciu.

Acestea constau in apararea corecta a sanselor de joc si realizarea obiectivelor de instruire si performanta stabilite de club, pentru obtinerea unei victorii in meciul cu echipa C.F.R. 1907 Cluj, din data 07.05.2008.

In prezenta aparatorului ales, inculpatul Dobos Anton a declarat expres ca recunoaste comiterea faptelor retinute in sarcina sa, ca accepta incadrarea juridica pentru care s-a pus in miscare actiunea penala, ca este de acord cu felul si cuantumul pedepsei stabilite, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv:

- 2 ani si 6 luni inchisoare, cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe un termen de incercare de 4 ani si 6 luni.

Dosarul de urmarire penala privind pe inculpatul DOBOS ANTON impreuna cu acordul de recunoastere a vinovatiei au fost trimise la Tribunalul Bucuresti"

Inaintea ultimei etape a sezonului 2007/2008, Gigi Becali a trimis o valiza cu 1.7 milioane de euro la Cluj, pentru ca fotbalistii Universitatii sa-si apere corect sansele in partida cu CFR.

CFR Cluj si Steaua erau despartite inaintea ultimei etape de doar un punct. In cele din urma, gruparea din Gruia a castigat partida si a obtinut primul titlu din istorie.

La 3 luni distanta de la flagrantul organizat de procurorii DNA, Toni Dobos, acum in varsta de 49 de ani, a fost implicat intr-un grav accident rutier si doar printr-o minune a supravietuit. De aceea si intarzierea verdictului in cazul sau.

35 de meciuri a jucat Dobos pentru nationala Romaniei, in perioada 1993-1998.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...