Va mai organiza Romania meciuri la Euro 2020? Ultimele vesti venite de la UEFA

Joi, 14 Ianuarie 2021, ora 20:38
3612 citiri
Va mai organiza Romania meciuri la Euro 2020? Ultimele vesti venite de la UEFA
Arena Nationala

Uniunea Europeana de Fotbal (UEFA) nu are deocamdata in vedere modificarea planurilor sale pentru EURO 2020 si Liga Campionilor, in ciuda recrudescentei pandemiei de Covid-19 ce perturba rugby-ul, Formula 1 si Cupa Mondiala de schi.

"In ceea ce priveste EURO", prevazut initial in vara lui 2020 si reprogramat intre 11 iunie si 11 iulie 2021, "nimic nu s-a schimbat", a indicat joi pentru AFP un purtator de cuvant al forului fotbalistic european.

UEFA prevede deci sa mentina evenimentul in 12 orase din 12 tari, printre care Bucurestiul, in timp ce presedintele Federatiei elvetiene de fotbal, Dominique Blanc, a declarat marti ca este "dificil" sa se pastreze acest scenariu, "tinand cont de restrictiile de calatorie".

"Pana pe 5 martie", organismul va decide "oras cu oras" intre patru optiuni: "100% spectatori pe stadion, intre 50 si 100%, intre 20 si 30% sau cu portile inchise", cu diverse masuri sanitare in fiecare caz, a precizat aceeasi sursa.

Competitiile intercluburi, printre care Liga Campionilor, unde primele meciuri din optimi de finala au loc pe 16 si 17 februarie, nu sunt amenintate in viitorul imediat, spre deosebire de cupele europene de rugby, a explicat UEFA.

In timp ce apelurile la vaccinarea sportivilor se inmultesc, UEFA a explicat ca acest aspect "va face parte din reflectia" asupra protocolului medical al competitiilor sale, "insa este prea devreme pentru a lua o decizie".

Intr-un interviu publicat marti in presa elvetiana, Blanc a spus ca UEFA ia in calcul "disputarea EURO intr-o singura tara, in Rusia sau in Germania de exemplu" sau "replierea intr-un singur oras mare, care sa aiba suficiente stadioane pentru a gazdui cele sase grupe", cum ar fi Londra.

Blanc nu-si poate imagina spectatorii revenind pe stadioane, avand in vedere progresul lent al acoperirii vaccinale: "dupa mine, ne indreptam spre un EURO diferit, fara indoiala fara public", asa cum a fost in august Final 8 al Ligii Campionilor de la Lisabona.

FRF îi face pe plac lui Edi Iordănescu. Ce a hotărât azi Comitetul Executiv
FRF îi face pe plac lui Edi Iordănescu. Ce a hotărât azi Comitetul Executiv
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, că finalul campionatului intern a fost devansat cu o...
Adversar puternic pentru Răzvan Lucescu în sferturile Conference League
Adversar puternic pentru Răzvan Lucescu în sferturile Conference League
PAOK, echipa lui Răzvan Lucescu, a ajuns în sferturi după ce a câștigat cu Dinamo Zagreb cu 5-1 în returul optimilor, în tur fiind învinsă cu 0-2. Pentru un loc în semifinalele...
#Arena Nationala, #Euro 2020, #meciuri , #stiri fotbal