Vicepreședintele Surinamului și-a aflat pedeapsa după ce a debutat în fotbal la 60 de ani. Gestul pentru care a fost sancționat VIDEO

Duminica, 26 Septembrie 2021, ora 12:55
2689 citiri
Vicepreședintele Surinamului și-a aflat pedeapsa după ce a debutat în fotbal la 60 de ani. Gestul pentru care a fost sancționat VIDEO

Vicepreşedintele Surinamului, Ronnie Brunswijk, a fost suspendat timp de trei ani din toate competiile de confederaţia de fotbal America de Nord, Centrală şi Caraibe, după meciul jucat în Liga Concacaf.

Echipele Inter Moengotapoe, patronată de Brunswijk, şi CD Olimpia din Honduras au fost excluse din competiţie, după partida pe care au disputat-o, marţi, în Surinam, informează lesoir.be.

Vicepreşedintele Surinamului, Ronnie Brunswijk, o persoană controversată, şi-a făcut debutul în fotbalul internaţional la vârsta de 60 de ani, într-un meci din Liga Concacaf, echivalenta din America Centrală a Ligii Europa.

Surinamul este o ţară sud-americană cu o populaţie de aproape 600.000 de locuitori, dar Brunswijk şi-a lăsat deoparte atribuţiile sale de vicepreşedinte pentru a conduce din teren, în calitate de căpitan, echipa pe care o deţine, Inter Moengotapoe, într-un meci din Liga Concacaf.

Deşi Inter a pierdut meciul disputat marţi, pe teren propriu, cu scorul de 0-6, cu CD Olimpia din Honduras, Brunswijk a fost foarte generos cu echipa oaspete şi a făcut gest care l-a pus în vizorul confederaţiei de fotbal din America de Nord, Centrală şi Caraibe (Concacaf).

Într-un videoclip distribuit pe reţelele de socializare, Brunswijk pare să le împartă bani jucătorilor CD Olimpia, în vestiar, înainte de a pleca cu un tricou al clubului hondurian.

Într-un cominicat trimis CNN, CONCACAF a precizat că este "extrem de îngrijorată de conţinutul unui videoclip care circulă pe reţelele de socializare şi care ridică potenţiale probleme de integritate legate de meciul din cadrul Ligii Concacaf dintre Inter Moengotapoe şi CD Olimpia".

"Speţa a fost trimisă Comitetului Disciplinar Concacaf, care va începe o anchetă formală şi o alte informaţii va fi furnizate după încheierea acestui proces", a adăugat forul.

Brunswijk a purtat tricoul cu numărul 61 pentru clubul pe care îl deţine, dar implicarea sa în meci a ridicat, de asemenea, întrebări dacă nu cumva a arătat lipsă de respect faţă de competiţie.

Jucătorul Johnny Leverón, de la CD Olimpia, a vorbit cu presa după meci, spunând că fiecare echipă este liberă să ia decizia pe care o consideră cea mai bună.

"Este o situaţie pentru adversarii noştri, nu ne implicăm în asta", a spus Leveron, care a adăugat că se prea acordă multă atenţie apariţiei lui Brunswijk.

Un jurnalist l-a întrebat şi pe Gustavo Reggi, antrenor secund al CD Olimpia, dacă se simte nerespectat de apariţia lui Brunswijk.

Reggi a spus că a aflat cu o jumătate de oră înainte de începerea jocului că vicepreşedintele va juca, dar a preiczat că este o problemă pentru Inter Moengotapoe, nu pentru echipa sa.

"Oricine este în faţa noastră, trebuie să dăm totul", a adăugat Reggi.

Surinamul este o fostă colonie olandeză care şi-a câştigat independenţa în 1975. Brunswijk are un trecut dubios, inclusiv condamnări în Olanda şi Franţa pentru trafic de droguri, fiind astfel căutat internaţional, dar a devenit vicepreşedinte în iulie 2020.

"Vicepreşedintele Surinamului a fost interlop, spărgător de bancă, luptător de gherilă, politician, om de afaceri şi are 50 de copii", l-a descris un jurnalist mexican pe vârstnicul fotbalist, care fost înlocuit în timpul meciului, după o oră de joc, de unul dintre fiii săi.

Citeste si:
Nelu Tătaru, mesaj dramatic fără destinatar: "Oamenii au înțeles că sănătatea nu se negociază, unii politicieni însă nu"
Nelu Tătaru, mesaj dramatic fără destinatar: "Oamenii au înțeles că sănătatea nu se negociază, unii politicieni însă nu"
Preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, a declarat joi, 28 octombrie, că "sănătatea oamenilor nu se negociază", afirmând că românii au înţeles acest lucru,...
Liderul UDMR, despre instabilitatea unei coaliții. „Indiferent dacă ei negociază cu PSD sau cu USR, toţi se uită la celălalt ca la adversari. Conflictul se va repeta”
Liderul UDMR, despre instabilitatea unei coaliții. „Indiferent dacă ei negociază cu PSD sau cu USR, toţi se uită la celălalt ca la adversari. Conflictul se va repeta”
Preşedintele UDMR, vicepremierul interimar Kelemen Hunor, consideră că este necesar un guvern susţinut de o majoritate şi pentru aceasta trebuie să existe perspectiva că se poate merge...
Sursa: Ziare.com