"Gigantul" fotbalului elvetian a ajuns pe mana unui fost international roman. Tehnicianul a fost campion cu Dinamo si e membru DDB

Marti, 11 Mai 2021, ora 19:27
4989 citiri
"Gigantul" fotbalului elvetian a ajuns pe mana unui fost international roman. Tehnicianul a fost campion cu Dinamo si e membru DDB
Zoltan Kadar

Grasshopper Zurich a anuntat marti demiterea antrenorului Joao Carlos Pereira si a staff-ului sau, dupa trei infrangeri consecutive suferite in liga a doua elvetiana.

Locul tehnicianlui portughez a fost luat de fostul jucator dinamovist Zoltan Kadar, care are la dispozitie doar doua meciuri pentru a promova echipa in elita fotbalului elvetian.

"Lacustele" au condus in clasament mare parte din sezon, dar trei infrangeri la rand, ultima suferita luni, in deplasare, cu Winterthur (locul 6), scor 1-2, le-au adus in situatia de a putea pierde si barajul de promovare.

Gasshopper este primul loc, cu 61 de puncte, dupa 34 de jocuri, fiind urmata de FC Thun, cu 58 de puncte, si Schaffhausen, cu 54 de puncte, ultima formatie fiind in mare forma, cu trei succese consecutive. Ingrijorarea liderului vine de la faptul ca are un meci in plus fata de urmaritoarele sale, care, din fericire pentru echipa de pe locul 1, se vor intalni intre ele, marti, la Thun. In Elvetia, promoveaza direct prima clasata, iar a doua joaca un baraj cu ocupanta locului 9 in Super League.

"Grasshopper Club Zurich reactioneaza la tendinta descendenta din ultimele meciuri si se desparte cu efect imediat de antrenorul Joao Carlos Pereira si staff-ul sau. Ca interimar, Zoltan Kadar va prelua responsabilitatea primei echipe pentru meciurile ramase din acest sezon. El va fi asistat de Marc Hodel, Ricardo Cabanas si Walter Gruter, ultimul in calitate de preparator fizic. Conducerea Grasshopper Club Zurich este convinsa ca aceasta solutie interna va oferi impulsul necesar pentru a ne atinge cu succes obiectivul sezonului, de a promova in Super League", a precizat gruparea, pe site-ul oficial.

Kadar, 54 de ani, trebuie sa indeplineasca obiectivul in zece zile, dupa meciul de vineri, de la Neuchatel, cu Xamax (locul 9 din 10), si dupa cel de joi, 20 mai, de acasa, impotriva celor de la Kriens (locul 8).

Zoltan Kadar a mai antrenat-o pe Grasshopper Zurich si in finalul sezonului trecut, cand a ratat barajul de promovare/mentinere dupa un egal, scor 2-2, la FC Aarau, si o infrangere, scor 0-6, pe teren propriu, cu Winterthur, in ultimele doua etape. Echipa din Zurich, detinatoarea recordurilor de titluri si cupe ale Elvetiei (27, respectiv 19) a retrogradat la finalul campionatului 2018/2019.

Kadar, fost jucator si la U Cluj, Schaffhausen si Frauenfeld si cu sapte selectii in echipa nationala, s-a inscris, in iunie 2020, in Programul Doar Dinamo Bucuresti al Peluzei Catalin Hildan, de sustinere a gruparii "alb-rosii".

"De o saptamana sunt membru DDB. Pana acum nu am stiut ca exista asa ceva. Dar cum am aflat, m-am si inscris cu mare placere. Am platit pe un an, dar o sa platesc pana ies la pensie si dupa aceea. Cotizatia reprezinta o suma foarte mica, fata de cat a facut Dinamo pentru mine", spunea, atunci, Kadar.

Fost mare jucator al lui Dinamo din perioada 1991-1996, Zoltan Kadar a fost campion cu echipa bucuresteana in 1992.

Fostă mare gimnastă a României, acuzată de trădare de țară: ”Tu chiar atâta nesimțire poți să ai? Te scarpini în timpul imnului...”
Fostă mare gimnastă a României, acuzată de trădare de țară: ”Tu chiar atâta nesimțire poți să ai? Te scarpini în timpul imnului...”
Lavinia Agache (56 de ani), una dintre cele mai mari gimnaste din istoria României, campioană olimpică la J0 1984, și-a amintit de un episod tensionat petrecut în compania antrenorului Bela...
Șumudică, anunț de ultimă oră despre venirea la Rapid și Bogdan Lobonț! "Nu știu dacă George Copos a făcut ce face Șucu"
Șumudică, anunț de ultimă oră despre venirea la Rapid și Bogdan Lobonț! "Nu știu dacă George Copos a făcut ce face Șucu"
Marius Șumudică a vorbit despre situația de la Rapid, unde echipa este în pericol să nu prindă cupele europene după ce patronul Dan Șucu a băgat peste 7 milioane de euro în transferuri....
#Zoltan Kadar, #Grashopper, #antrenor, #Elvetia , #stiri fotbal