Violențe extreme în fotbalul francez. O nouă etapă presărată cu incidente grave VIDEO

Joi, 23 Septembrie 2021, ora 10:38
1891 citiri
Violențe extreme în fotbalul francez. O nouă etapă presărată cu incidente grave VIDEO
Incidente la meciul Angers - Marseille. Foto: Twitter / Matthieu Margueritte

Meciurile etapei a VII-a din prima ligă franceză au fost marcate de grave incidente soldate cu răniţi.

Un autocar cu fani ai echipei Bordeaux a căzut, miercuri, într-o ambuscadă organizată de suporterii formaţiei Montpellier, soldată cu o încăierare în urma căreia 16 persoane au fost rănite uşor, potrivit AFP.

Prefectul departamentului Herault, Hugues Moutouh, a condamnat "foarte ferm aceste acte de mare violenţă" şi a asigurat într-un comunicat de presă "că vor fi luate toate măsurile necesare pentru a sancţiona şi interzice sever aceşti huligani pe stadioane".

"Un autocar cu suporteri din Bordeaux a fost victima unei adevărate ambuscade din partea suporterilor echipei Montpellier, care îi aşteptau la un sens giratoriu, la scurt timp după ieşirea de pe autostradă" la intrarea în Montpellier, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei locale.

Cu fumigene şi înarmaţi cu bare de fier, fanii din Montpellier s-au luat la bătaie cu pasagerii din autocar, au precizat poliţiştii şi prefectura.

Autobuzul a ajuns încele din urmă la Stadionul Mosson, unde paramedicii au avut grijă de răniţi, 16 la număr, cu răni minore, potrivit serviciilor de urgenţă. Nu au avut loc reţineri pentru moment, a precizat poliţia, care încearcă să-i identifice pe făptaşi.

Partida de la Montpellier s-a terminat al egalitate, scor 3-3.

De asemenea, după meciul Angers - Olympique Marseille, scor 0-0, suporterii celor două echipe s-au luat la bătaie în stadion.

După fluierul final, suporterii din Marsilia au părăsit sectorul lor din tribună îndreptându-se către sectorul ultraşilor gazdelor, iar încăierarea iscată a fost înăbuşită cu ceva dificultate de forţele de ordine.

"A existat o provocare din partea tribunei gazdelor, cu degete ridicate şi cu petarde trimise către fanii din Marsilia. Aceştia din urmă au răspuns, este o schemă clasică şi stupidă, atât de o parte, cât şi de cealaltă. Nu acuz pe nimeni", a declarat presei Jacques Cardoze, managerul de comunicare al OM.

La Stadionul Raymond Kopa, sectorul oaspeţilor este situat în aceeaşi peluză cu cel al ultraşilor locali, iar insultele reciproce dintre cele două grupuri sunt frecvente.

"Este o responsabilitate colectivă, nu există un stadion, o echipă... Putem vedea că lucrurile încep să se răspândească. Toată lumea trebuie să fie responsabilă pentru asta", a spus Cardoze.

"Oamenii trebuie să fie responsabili. Au fost lipsiţi de fotbal timp de 15 luni şi oamenii nu sunt suficient de inteligenţi pentru a-şi spune că vin să vadă fotbal, doar fotbal. Eu simt o mare tristeţe. Acest lucru nu este acceptabil", a insistat el.

Un nou episod negru pentru fotbalul francez, după ce și în etapele trecute s-au întamplat bătai între suporterii lui Lens si cei ai lui Lille, sau fanii lui Nice s-au luptat cu fotbaliștii de la Marseille.

Citește și:
Încă un fotbalist călcat de hoți în timp ce se afla pe teren! Soția și fiica lui sunt șocate
Încă un fotbalist călcat de hoți în timp ce se afla pe teren! Soția și fiica lui sunt șocate
Locuinţa fundaşului echipei Olympique Marseille, Sead Kolasinac, a fost jefuită, vineri, când fotbalistul evolua în meciul din Cupa Franţei cu Rennes, relatează AFP, citând surse din...
Alertă de securitate emisă de Franţa şi SUA cetăţenilor lor din Turcia, după arderea Coranului. Provocarea, pusă la cale de „idioții utili“ ai lui Putin
Alertă de securitate emisă de Franţa şi SUA cetăţenilor lor din Turcia, după arderea Coranului. Provocarea, pusă la cale de „idioții utili“ ai lui Putin
Franţa şi Statele Unite au lansat un apel vineri seară cetăţenilor lor din Turcia să dea dovadă de "vigilenţă" în faţa riscului de atentate, ca represalii la exemplarele din Coran arse...