Un fotbalist din prima ligă a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru abuz sexual

Miercuri, 04 Mai 2022, ora 13:40
2316 citiri
Un fotbalist din prima ligă a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru abuz sexual
Santi Mina. Foto: Facebook / Santi Mina

Tribunalul din Almeria l-a condamnat, miercuri, la patru ani de închisoare pe jucătorul echipei Celta Vigo Santi Mina, pentru abuz sexual asupra unei tinere de 18 ani, informează presa spaniolă.

Totodată, el trebuie să plătească victimei despăgubiri de 50.000 de euro şi i s-a impus un ordin de restricţie. Mina trebuie să păstreze o distanţă de minimum 500 de metri faţă de victimă timp de 12 ani.

David Goldar, prieten al lui Mina şi jucător la Ibiza, de asemenea judecat în acest caz, a fost absolvit de răspundere penală. El fusese acuzat doar de agresiune sexuală. Şi Mina a fost acuzat de agresiune sexuală, dar a fost achitat de această acuzaţie.

Apărarea jucătorului Celta Vigo va face apel la sentinţă, după ce a susţinut în timpul procesului că victima şi-a dat consimţământul pentru relaţiile sexuale avute.

Evenimentele au avut loc, în vara anului 2017, în oraşul Mojácar din Almeria. Mina, care la vremea respectivă juca la Valencia, se afla în vacanţă cu prietenul şi coechipierul său de la academia de tineret a lui Celta, David Goldar, care în prezent evoluează la Ibiza.

După pronunţarea senţinţei, care nu este definitivă, clubul Celta Vigo i-a interzis fotbalistului de 26 de ani să se mai antreneze cu prima echipă.

"Ca urmare a sentinţei pronunţate astăzi de Secţia a III-a a Tribunalului Provincial din Almeria, RC Celta a decis să îi deschidă o procedură disciplinară jucătorului Santiago Mina pentru a-i stabili responsabilităţile profesionale în urma acestei rezoluţii. Din acest motiv şi ca măsură de precauţie, s-a decis suspendarea provizorie a jucătorului de la antrenamentele primei echipe, iar acesta va continua să desfăşoare activităţile indicate de club. RC Celta respectă dreptul la apărare al jucătorului, dar este obligată să ia măsuri împotriva acelor fapte care subminează în mod notoriu imaginea clubului şi atacă direct valorile acestuia", a precizat Celta.

Atacantul are 36 de meciuri jucate în acest sezon în toate competiţiile pentru echipa de pe locul 12 al clasamentului LaLiga, nouă goluri marcate şi cinci pase decisive. În carieră, el a mai evoluat la Valencia, în perioada 2015-2019.

#fotbalist, #abuz sexual, #fotbalist condamnat inchisoare , #jucatori