Cum au căzut în plasa unui bunicuț îndrăzneț și perseverant cinci jucători de la FC Unirea Alba Iulia

Marti, 23 August 2022, ora 04:05
6639 citiri
Cum au căzut în plasa unui bunicuț îndrăzneț și perseverant cinci jucători de la FC Unirea Alba Iulia
Fotbaliști din Alba, jefuiți de un ”bunicuț” FOTO Arhivă

Cinci fotbaliști, legitimați la FC Unirea Alba Iulia, au rămas fără banii de buzunar, după ce un individ cu un bogat palmares în furtișaguri a reușit să pătrundă în vestiarul sportivilor în timp ce aceștia se aflau la antrenament la stadionul Cetate din oraș.

Hoțul, Marius Ioan Cimpoeru, din Copșa Mică, a intrat în vestiare, pe 18 februarie 2020, recomandându-se unui angajat al stadionului ca fiind doar un bunicuț care venise să stea de vorbă cu antrenorul FC Unirea în speranța că va reuși să-și înscrie nepotul la fotbal.

Cimpoeru a reușit să pătrundă nestingherit în vestiarul fotbaliștilor de unde a furat fără probleme mai multe sume de bani pe care le-a găsit în bagajele sportivilor. A fost la un pas să fie prins în flagrant delict, doar că angajatul care intuise bine că are de-a face un un individ dubios, nu cu un bunic, nu a rueșit să probeze pe loc că omul furase.

A avut inspirația să-l fotografieze, astfel că, în momentul în care fotbaliștii au revenit la vestiare și au văzut că au rămas fără bani, hoțul a putut fi identificat și ulterior prins de către polițiști.

Au rămas fără bani Silviu Ciprian Selagea, Ioan Neag, Cristopher Filip Morar, Alexandru Răzvan Fetiță și Andrei David, fotbaliști care s-au și constituit părți civile la proces, cerând hoțului să le achite paguba.

Hoțul și-a recunoscut faptele, susținând că a intrat în vestiar pentru că ușa nu era încuiată și a furat banii pe care i-a găsit în șase, șapte genți. Acesta a explicat că nu a ieșit din incinta stadionului cu o sumă mai mare de 500 de lei, însă fotbaliștii au declarat că paguba a fost cu mult mai mare.

Marius Ioan Cimpoeru a fost reținut și apoi trimis în judecată în aprilie 2021, iar după un an și jumătate omul a și fost condamnat.

7 ani și 2 luni în regim de detenție a fost pedeapsa primită de ”bunicuțul” din Copșa Mică printr-o sentință a Judecătoriei Alba Iulia. Individul, hoț de profesie, avea mai multe dosare penale tot pentru furt, în Timiș și Sibiu, printre victimele sale aflându-se o societate de transport, dar și un cabinet stomatologic.

Magistrații din Alba au considerat că de data aceasta bărbatul nu mai merită iertat cu o pedeapsă de închisoare cu suspendare, remarcând totodată ”perseverență și îndrăzneală” de care a dat dovadă Cimpoeru intrând cu tupeu într-un spațiu privat.

Sentința Judecătoriei Alba Iulia nu este definitivă.

Anunțul făcut de primarul din Galați, alături de Dorinel Munteanu: ”Se va ridica la suma de 100 de milioane de euro”
Anunțul făcut de primarul din Galați, alături de Dorinel Munteanu: ”Se va ridica la suma de 100 de milioane de euro”
Primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pecheanu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, începerea studiului de fezabilitatea în vederea construirii unui stadion de 25-30.000 de locuri, pe...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#fotbalisti, #Unirea Alba Iulia, #hot, #vestiar, #stadion , #furt