Descoperire stranie făcută de NASA: În deșert totul este negru pe 80 de kilometri VIDEO

Sambata, 08 Octombrie 2022, ora 02:22
31324 citiri
Descoperire stranie făcută de NASA: În deșert totul este negru pe 80 de kilometri VIDEO
Un flux de lavă înghețat din deșert văzut din spațiu FOTO: Live Science

Unul dintre astronauții de pe Stația Spațială Internațională (ISS) a făcut o descoperire neobișnuită de la o altitudine de peste 400 de kilometri de Pământ: o porțiune de 80 de kilometri din deșertul New Mexico este complet neagră. Fâșia Carrizozo Malpas este un flux de lava străveche datorat unei erupții din urmă cu aproximativ 5.000 de ani și pare o cicatrice întunecată.

US Geological Survey susține că râul înghețat de lavă este unul dintre cele mai importante fluxuri ale unei erupții de pe Pământ din ultimii 10.000 de ani, potrivit Interesting Engineering.

Bucata Carrizozo Malpas din deșertul Chihuahuan, New Mexico, Statele Unite, este de origine bazaltică și are o lungime de circa 80 de kilometri și ocupă o suprafață de 337 de kilometric pătrați.

Descoperirea care a uimit experții din SUA: Tsunami gigantic de 4,5 de kilometri înălțime, propagat pe tot globul VIDEO

În urmă cu aproximativ 5.000 de ani, erupția care a dat naștere fâșiei Carrizozo Malpas a început și a durat între 20 și 30 de ani. În acea perioadă, un vulcan subteran, care acum este inactiv, a început să arunce lava din interiorul Pământului.

Noua imagine capturată de unul dintre astronauții echipajului 67 de pe Stația Spațială Internațională, a fost creată ca un mozaic din patru fotografii luate pe 30 iunie 2022.

Oraș unic pe Pământ, fără mașini și poluare: Metropola verde nemaivăzută, un adevărat paradis VIDEO

”Când este privită de pe un satelit, un flux masiv de lavă antică seamănă cu o cicatrice uriașă neagră în deșertul New Mexico” din Statele Unite, au scris astronauții într-o postare.

Instantaneul luat de la peste 400 de kilometri de deasupra Pământului a fost postat online de NASA, pe 26 septembrie 2022.

Deși câmpul de lavă străvechi poate părea lipsit de viață privit din spațiu, Observatorul Pământului al NASA afirmă că o varietate de specii de plante deșertice, inclusiv ienupăr, flori perene și cactuși negri pot supraviețui în magma înghețată.

Citește și:
Bloomberg: SUA se tem că o lume obosită de război ar putea sprijini „planul de pace” al Chinei pentru Ucraina
Bloomberg: SUA se tem că o lume obosită de război ar putea sprijini „planul de pace” al Chinei pentru Ucraina
Întâlnirile liderului chinez, Xi Jinping, cu omologul său rus, Vladimir Putin, la Moscova, au pus administrația președintelui american Joe Biden într-o poziție incomodă: cei doi adversari...
SUA păstrează datele biometrice a milioane de irakieni după 20 de ani la invazia militară. ”Asta a salvat vieți”
SUA păstrează datele biometrice a milioane de irakieni după 20 de ani la invazia militară. ”Asta a salvat vieți”
Forțele armate americane au colectat datele biometrice a aproape trei milioane de irakieni după invazia care a pus capăt dictaturii lui Saddam Hussein, realizând, conform termenului inventat de...
#fotografie spatiu, #iss, #Statia Spatiala Internationala, #desert, #New Mexico, #SUA, #astronauti NASA, #NASA , #descoperire
Comentarii