Ioana Puiu și fotografii perfecte, rupte dintr-un univers de basm

Advertorial
Luni, 07 Martie 2022, ora 16:10
8203 citiri
Ioana Puiu și fotografii perfecte, rupte dintr-un univers de basm

La prima vedere, pare foarte ușor să devii influencer online. În realitate, în spatele conturilor cu foarte mulți urmăritori se găsește multă muncă creativă, nu doar fotografii realizate rapid cu telefonul, poze pe care, mai apoi, le încarci rapid în platformă ca să primești mii de like-uri și comentarii de apreciere.

Succesul vine în urma unui proces complex și foarte multă muncă, de la găsirea unui concept nou, selectarea recuzitei necesare pentru a pune în scena ideea, până la realizarea cadrului și, nu în ultimul rând, editarea și retușurile finale.

Ioana Puiu este un creator de conținut de pe Instagram care a reușit să-și definească un stil vizual special care reflectă fidel personalitatea creatoarei, un univers al basmelor care prind astfel viață sub formă de imagini și animații creative, îmbinate cu măiestrie din pasiunea pentru tot ce înseamnă audio și video.

Conținutul original și foarte creativ este motivul principal pentru care Ioana Puiu a intrat în atenția urmăritorilor, fiind o prezență fresh în peisajul social media. Ioana și-a descoperit pasiunea pentru foto și video de pe băncile facultății, perioadă în care a învățat să editeze, să retușeze și să-și expună creativitatea într-un mod inconfundabil, foarte apreciat.

Ioana nu se rezumă doar la a publica fotografii și animații cool, ci își învață de multe ori urmăritorii diverse trucuri legate de editare, compoziție și Instagram, dezvăluind astfel secretele care îi permit să se folosească, în majoritatea situațiilor, de telefonul mobil sau laptopul ASUS Vivobook Pro 14X OLED pentru a executa o nouă compoziție, în momentele când se simte inspirată.

Cum a luat naștere universul basmelor Ioanei Puiu?

De câte ori sunt întrebată: "Cine este Ioana Puiu?" nu știu să răspund într-o singură frază. În online sunt persoana care transpune visele în imagini și sentimentele în animații. Iar, când și când, reușesc să le îmbin, creând astfel o simfonie. Poate sună pompos, însă adevărul este că, încă din timpul facultății de Jurnalism, am început să văd lumea diferit... să fiu conștientă că pot să fiu vocea frumosului.

După, am urmat masterul de Producție Audio Video din cadrul aceleiași facultăți și, în felul acesta, am învățat tot ce presupune Adobe. Am avut cursuri teoretice și practice și ușor, ușor... cu multă muncă am ajuns în punctul în care sunt acum. De aproape 4 ani activez în online și este cea mai bună decizie pe care am luat-o pentru că am reușit să transmit mai departe ceea ce se află în sufletul meu: un univers al basmelor.

Ai vreo unealtă preferată care ți-a schimbat felul în care lucrezi?

Am cochetat prima dată cu ASUS în urma cu 1 an și puțin. Deja trecusem la un alt nivel și-mi doream enorm să realizez motion-uri care implicau editări destul de migăloase în Adobe Premiere Pro, Photoshop și After Effects. Laptopul pe care-l aveam atunci era depășit... se încingea foarte tare și mi se crash-uiau programele. A devenit atât de frustrant, încât soțul meu (care lucrează în IT și se pricepe de 1000 x mai bine decât mine) mi-a comandat de la ASUS laptopul care m-a salvat la propriu: )).

Vivobook Pro 14X OLED este atât de finuț și ușor de folosit, încât îl iau cu mine peste tot. Lucrez până seara târziu și nici nu realizez când a trecut timpul. Nu se încălzește și, parcă niciodată, nu l-am văzut să obosească (dacă pot să-l personific în felul acesta), însă chiar îl văd că poate să ducă mult. Editez în toate cele trei programe Adobe fără să mi se blocheze ceva în mod subit, iar când export... timpul s-a redus cu peste 80% față de cum eram obișnuită.

Spre exemplu: pentru YouTube filmez/editez 4K și timpul de exportare este atât de mic, încât știu că, în ziua respectivă, pot să-l și urc fără probleme pe canal.

Ce apreciezi cel mai mult la laptopul actual din punct de vedere al unui creator de conținut?

Încă de la început m-a impresionat ecranul OLED pentru că redă culorile atât de frumos și de clar. Am senzația că, în imaginile mele, se observă fiecare detaliu, încât parcă aș sta minute în șir să mă uit la ele.

Una peste alta, cel mai mult m-a impresionat rotița DialPad din touchpad pentru că este compatibilă cu toate programele pe care le-am menționat mai sus și mă ajută enorm să reglez rapid și în mod intuitiv diverse funcții specifice fiecărui program; luminozitate, sunet, cromatică, etc.

O recomandare pentru cei pe care i-ai inspirat să pornească pe un drum similar cu al tău?

Cred cu tărie că, dacă dorești să faci performanță, este necesar să investești într-un aparat foto bun și mai ales într-un laptop care să suporte editarea la rezoluții cât mai mari. Pentru mine calitatea și profesionalismul fac parte din cartea de vizită. Nu aș putea să mă prezint altfel, iar ASUS mi-este prieten și știe întotdeauna ce îmi trebuie.

Trebuie precizat faptul că la achiziția oricărui model ASUS Vivobook Pro 14X OLED vei primi automat un abonament de acces gratuit timp de trei luni la cele peste 20 de aplicații componente ale suitei Adobe Creative Cloud, cea mai apreciată colecție software concepută pentru creatorii de conținut, plus încă 100 GB de spațiu în cloud pentru stocarea în siguranță a proiectelor.

În această perioadă se desfășoară și campania Părerea ta contează care oferă un an de extindere a garanției laptopului ASUS Vivobook Pro 14X OLED în urma publicării unei simple recenzii de utilizare a produsului pe una dintre platformele participante.

Citeste si:
Nicușor Dan nu se teme de o nouă confruntare cu Gabriela Firea: ”A fost un administrator foarte, foarte slab al Bucureştiului”
Nicușor Dan nu se teme de o nouă confruntare cu Gabriela Firea: ”A fost un administrator foarte, foarte slab al Bucureştiului”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat miercuri, 10 august, că nu s-ar teme de o nouă confruntare cu Gabriela Firea dacă ar candida pentru un nou mandat, amintind că fostul edil a lăsat...
Ministrul Mediului liniștește populația: ”Nivelul radiaţiilor în perioada războiului nu a crescut niciodată nici în Ucraina, nici în România”
Ministrul Mediului liniștește populația: ”Nivelul radiaţiilor în perioada războiului nu a crescut niciodată nici în Ucraina, nici în România”
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a dat asigurări miercuri, 10 august, că, de la începutul războiului, nu s-a înregistrat o creștere a nivelului radiațiilor în Ucraina sau în țara...