Drama tulburatoare a unuia din cei mai buni fotbalisti din lume

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 17:22
9877 citiri
Drama tulburatoare a unuia din cei mai buni fotbalisti din lume
Ribery in copilarie. Foto: Bild

Este unul din cei mai buni fotbalisti ai planetei, insa poarta si acum pe fata urmele unui accident terbibil, care i-a facut copilaria aproape un cosmar.

Franck Ribery, mijlocasul celor de la Bayern Munchen, a supravietuit ca prin minune unui accident de masina in urma caruia a sfarsit a fi aruncat prin parbriz. Avea numai doi ani si inca multe zile, insa a ramas marcat pe viata de acea zi de care ii aduce aminte o cicatrice care ii brazdeaza obrazul drept.

Ajuns la 28 de ani, internationalul francez are taria sa povesteasca felul in care a copilarit, printre jignirile si ironiile celor care nu puteau trece peste un semn cauzat de un accident.

"Am fost tachinat atat de mult din cauza cicatricei... Dar mai rele decat rasetele copiilor de varsta mea erau reactiile adultilor. A fost greu de suportat, in special pentru parintii mei. Imi amintesc si acum ca, daca un adult se uita la mine fix doua-trei minute, mama sau tata se ridicau imediat si il intrebau pe respectiv daca are vreo problema". a marturisit Ribery in Bild.

Jucatorul si-a mai amintit ca se obisnuise sa fie strigat "Frankenstein", motiv pentru care a devenit un adolescent rebel si agresiv.

Ribery nu regreta insa nimic din copilarie pentru ca, spune el, ironiile sau jignirile l-au intarit si l-au facut sa se lupte pentru a ajunge cineva.

Crescut intr-un cartier sarac din oraselul Boulogne-sur-Mer, francezul a inceput sa joace fotbal, ca toti copiii, in spatele blocului, insa a avut mult de "tras" pana sa ajunga sa fie acceptat in echipe.

Franck Ribery nu a uitat nici faptul ca, in adolescenta, la 17 ani, a fost nevoit sa renunte temporar la fotbal pentru a lucra cot la cot cu tatal sau, pe santier, deoarece familia avea probleme mari cu banii.

"Luam moloz cu lopata, il transportam in saci. Intr-o zi, tatal meu m-a pus chiar sa manevrez pick-hammerul. Cand l-am pornit prima data, am fost aruncat. Munca de pe santier mi-a dat de gandit si atunci mi-am spus ca fotbalul este unica mea salvare pentru o viata normala... dar nu regret nimic, sunt chiar foarte mandru de ce am facut. Imi amintesc de unde vin iar aceste radacini imi dau putere si in ziua de azi", a mai spus Ribery.

Ribery a inceput fotbalul "mare" la juniorii lui Lille, ajungand apoi la Boulogne, unde a si fost promovat la echipa mare. A mai trecut pe la Ales dupa care a renuntat la fotbal pentru munca in constructii.

A revenit la Stade Brestois, a trecut la FC Metz dupa care l-a cerut insistent la Galatasaray, momentul de cotitura al carierei. A stat putin in Turcia, ajungand inapoi in Franta, la Marseille, dupa un scandal de proportii. Din anul 2007 a lasat pe Olympique pentru Bayern Munchen.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#drama tulburatoare fotbalist, #Franck Ribery viata, #poveste Franck Ribery, #accident Franck Ribery , #Bayern Munchen