Ce inseamna rezultatul alegerilor din Franta?

Luni, 07 Mai 2012, ora 10:10

   

Ce inseamna rezultatul alegerilor din Franta?
Rezultatul alegerilor prezidentiale din Franta va avea efecte importante pe plan extern, unul dintre cele mai importante fiind acela asupra politicii Uniunii Europene.

Francois Hollande, noul presedinte francez, care este cunosct pe plan international, l-a invins pe actualul presedinte, Nicolas Sarkozy, ale caror esecuri in politica economica i-au dezamagit pe francezi.

Associated Press analizeaza, pe scurt, efectul rezultatului alegerilor din Franta pe plan extern.

Criza europeana

Francois Hollande ar putea reconfigura dezbaterea in zona euro. Pana acum, Franta si Germania - conduse de Nicholas Sarkozy si de Angela Merkel - au stabilit agenda economica a celor 17 state membre ale zonei euro.Solutia "Merkozy" a fost cea de reduceri bugetare pentru scaderea deficitelor comerciale si asigurarea pietelor. Solutia lui Hollande este urmatoarea: Guvernul trebuie sa sponsorizeze cresterea economica.

Diplomatia

Hollande este cvasi-necunoscut pe plan extern, iar el urmeaza sa stabileasca diplomatia unei tari inarmate nuclear, cu un loc permanent in Consiliul de Securitate al ONU.

Sarkozy este printre cei mai puternici aliati ai Statelor Unite, a sustinut Washingtonul in Iran si Siria, a crescut prezenta militara franceza in Afganistan si a preluat un rol major in campania NATO in Libia.

Hollande si-a anuntat intentia de a-i aduce acasa soldatii francezi si, potrivit analistilor, ar putea fi mai putin "viguros" in diplomatie.

Taxe

Hollande vrea ca bogatii sa plateasca impozite de 75 la suta si le cere companiilor sa-si distribuie profiturile catre actionari, in loc sa investeasca. Sarkozy, de cealalta parte, propunea reducerea taxelor.

Imigratia

Sarkozy ar fi vrut sa limiteze numarul imigrantilor care intra in Franta la 100.000 anual si sa intareasca controalele de la frontiera. Hollande, de cealalta parte, sustine acordarea rezidentei dupa analiza fiecarui caz in parte.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4419 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
DR.STRANGELOVE
rank 5
Inseamna ca oamenii Licuriciului din Europa,
dirijati sa faca austeritate si sa adanceasca criza continentala prin contractia consumului cad unul cate unul, ca popicele.
Eugen16
rank 5
*
Inseamna in primul rind noroc chior pentru Ponta.
copilul
rank 1
:))) , haide bre , ca esti glumetz !!!!,dar mai ales simpatic
!
Bulik
rank 5
Socialistii...
...francezi vor promova vartos politicile de asistanat, politici care au condus Franta acolo (cam jos...) unde este azi... Privind si structura votantilor din ambele tururi, apar clar similitudini cu ceea ce se petrece la noi. Pentru hexagon, viitorul este destul de sumbru. Deja Hollande nu a ocupat niciun post in guvernele Frantei (lipsa trista de experienta...) Iar in plan extern, ce sa mai spunem. Poate prinde repede trenul din mers dl. Hollande si, poate, se va inconjura de o echipa inteligenta de consilieri: de multe ori politicile dreptei au fost implementate de politicienii de stanga, inainte sa sara calul in strategii si cheltuieli stupide...
Grasul
rank 5
Da, totdeauna crizele economice duc la schimbarea esichierului
politic.
In Franta si in Grecia s-au facut remarcate cresterile partidelor extremiste si pierderi de popularitate pentru partidele aflate la guvernare!
Unii dintre germani considera ca Grecia ar putea fi prima tara care ar putea iesi din UE iar urmatoarea va fi Franta, daca noul presedinte va aplica ad-literam programul socialist de guvernare.
Nu e cazul sa-i blamam pe romani pentru aparenta intoarcere spre stanga a electoratului!
info
rank 5
Care stanga?
Vedeti Guvernul Ponta (Voiculescu) impozitand cu 75% veniturile si profiturile foarte mari? Nu vorbesc de impozitarea averilor care este o nebuloasa, dar se poate pune foarte serios problema impozitarii diferentiate a veniturilor obtinute de persoanele fizice din orice sursa (si mai ales sursele speculative, banci, burse, imobiliare, comert), precum si a profiturilor persoanelor juridice (mai ales cele din contractele cu statul si din exploatarea infrastructurii si a resurselor energetice). Dar nu in Romania... La noi este mai usor sa iei 25% de la bugetari si CASS de la pensionari.
Grasul
rank 5
@info & "sursele speculative, banci, burse"
A mai incercat Victor Orban impozitarea bancilor si a primit o lovitura serioasa.
Despre impozitarea cu 75% a marilor averi mai bine sa vorbim la 6 luni dupa ce trece legea prin parlamentul Frantei!
casoid
rank 1
Con-stiinta
Franta are doua solutii, sau sta in Eu si accepta imigrantii cocalari, cu mana intinsa sa-si cumpere .... masini mici, sau isi inchide frontierile
Slabe sperante sa astepti constiinta de la badarani !
bogdan4153
rank 2
Ce inseamna rezultatul alegerilor din Franta?
Inseamna c-a mai disparut un derbedeu din fruntea unui stat european, dupa macaronarul Berlusconi!

Asteptam cu nerabdare pe urmatorul!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor