Cine este cu adevarat Francois Hollande?

Joi, 10 Mai 2012, ora 11:24
7624 citiri
Cine este cu adevarat Francois Hollande?
Foto: L\'Internaute

Francois Hollande a devenit al saptelea presedinte al Republicii Franceze. A fost ales pe 6 mai 2012 cu 51,62% voturi, fata de 48,38% cat a obtinut Nicolas Sarkozy. Astfel el devine al doilea presedinte socialist, la mai bine de 30 de ani dupa urcarea la putere a lui Francois Mitterrand.

L'Internaute va propune sa descoperiti cine este cu adevarat Francois Hollande si care sunt cele 10 secrete ale sale.

Umorist enervant

Persoana foarte vesela, farseur, sugubat, Francois Hollande este cunoscut pentru glumele spontane facute peste tot, sub forma unor "intepaturi". Este acuzat adesea de adversarii sai ca este ridicol. Dar Francois Hollande face acest lucru in aparenta. Nu doreste sa lase impresia unui om neserios. Din 2009, socialistul a adoptat un stil mai delicat si mai rafinat. Discursul sau este unul grav, strecurand totusi mici glume in timpul vizitelor de campanie prin Franta.

Valerie Trierweiler

Francois Hollande nu a fost casatorit. Pe Valerie Trierweiler o numeste "femeia vietii sale". Jurnalista de la canalul "Direct 8" nu l-a intervievat niciodata in emisiunea sa pe Hollande, respectand o anumita limita. Dar surse neoficiale sustin ca ar fi dat cateva sfaturi echipei de campanie. De asemenea, nu a ezitat sa vorbeasca cu colegi de-ai ei pentru a semnala pasaje din articole despre Hollande ce i se pareau inexacte. S-a spus ca Valerie ar fi dispus si de un birou la sediul de campanie al lui Francois.

Dieta pentru slabit

S-a afirmat ca Francois Hollande ar fi urmat faimoasa dieta Dukan pentru a slabi, inca din 2008. Nimic nu este insa sigur. Noul presedinte al Frantei prefera sa vorbeasca mai curand de meniuri echilibrate. Fara paine, deserturi, vin, a ajuns sa scape de vreo 10 kilograme. Acest lucru i-a permis sa-si impuna in fata electoratului o noua imagine, mai putin "dolofana".

Tatal sau

Georges Hollande, de profesie medic ORL-ist, militant de extrema dreapta, a candidat pentru alegerile municipale din regiunea Rouen, apoi pentru Bois-Guillaume, dar fara succes. Fiul sau insa, Francois Hollande, reuseste sa ajunga presedintele Frantei.

Mama

Nicole Hollande a fost mai apropiata de fiu decat Georges Hollande. In 2008, cand Francois Hollande era prim-secretar al PS, a hotarat sa intre in politica, trecand de partea fiului. Fosta asistenta sociala, Nicole Hollande, candideaza mai mult simbolic, pentru municipalele de la Cannes. Nu va fi aleasa. A decedat in 2009, marturisindu-si intotdeauna admiratia fata de fiul ei.

Niciodata ministru

Nascut in 1954 la Rouen, Francois Hollande a crescut departe de scolile parziene. Dar, dupa ce familia se muta in capitala, urmeaza HEC, Institutul pentru Stiinte Politice si ENA (Scoala Nationala de Administratie). O carte de vizita destul de frumoasa, urmata de o cariera de economist recunoscut. In '88 a fost deputat de Correze. Apoi presedintele PS, in '97, la 43 de ani. Dar niciodata prim-ministru si nici secretar de stat, desi s-a aflat in '77 pe lista ministeriabililor. I-a cedat locul partenerei de atunci, Segolene Royal.

Sustinere

Oficial, Francois Hollande a contat pe sustinerea lui Jean-Marc Ayrault sau a lui Pierre Moscovici. De asemenea, este luat in calcul si Jacques Delors, tatal lui Martin Aubry, apropiat ideologic de Hollande.

Fabius, fost adversar

Cand Laurent Fabius a spus "nu" Constitutiei Europene, Francois Hollande, ca prim-secretar al PS, il destuie pe cel ce era numarul doi in partid. "Divortul" dintre cei doi socialisti a dus la o adversitate si mai apriga. Fabius il numeste deseori pe Francois "capsuna salbatica".

Staful de campanie

Organizatorul campaniei lui Hollande a fost Stephane Le Foll, cel mai apropiat locotenent, dar Pierre Moscovici este coordonatorul. In echipa sa s-au mai aflat deputati de Dijon, primarul de Lyon. In staf gasim un echilibru periculos, intre "strauss-khanieni" si sustinatori traditonali. De aici tensiunile aparute pentru postul de prim-ministru.

Fotbalul si istoria

Lui Francois Hollande ii place sa asculte Leo Ferrari sau Benjamin Bioloy. Dar domeniile favorite sunt fotbalul si istoria. Fan al lui Platini, a jucat in echipa de cadeti a FC Rouen. Se declara suporter al cluburilor, dar crede ca le poarta ghinion.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Francois Hollande alegeri, #Francois Hollande presedinte Franta , #presedinte Franta
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
socialistii au nenorocit Franta ! deci , nu asteapta nimeni altceva