Franta e gata sa-i pedepseasca pe vinovatii atacurilor chimice din Siria

Marti, 27 August 2013, ora 21:28
2062 citiri
Franta e gata sa-i pedepseasca pe vinovatii atacurilor chimice din Siria
Foto: Reuters

Presedintele francez Francois Hollande a declarat, marti, ca razboiul civil sirian ameninta pacea mondiala si tara sa este gata sa-i pedepseasca pe cei aflati in spatele atacurilor cu arme chimice din Siria.

"Franta este gata sa-i pedepseasca pe cei care au luat decizia de a-i gaza pe cei inocenti", a spus Hollande la o intalnire anuala din Paris, in fata a zeci de ambasadori francezi din toata lumea, noteaza Al Arabiya.

Genocid cu arme chimice in Siria: Franta vrea "o reactie de forta"

Presedintele francez a mai spus ca pare sigur ca fortele loiale lui Bashar al Assad sunt in spatele atacului chimic, care ar fi provocat moartea a catorva sute de civili, afirmand totodata ca este responsabilitatea celor din afara Siriei sa raspunda.

Hollande a mai spus ca va organiza o intalnire a unui consiliu de aparare, miercuri, si va informa Parlamentul france in legatura cu aceasta.

SUA au informat rebelii sirieni ca ar putea ataca curand. Rusia isi evacueaza cetatenii

Diplomati occidentali ai celor 11 tari "prieteni ai Siriei" le-au spus reprezentantilor opozitiei, in timpul unei intalniri de luni, de la Istanbul, ca un atac in Siria ar urma sa aiba loc in cateva zile, au trasnsmis surse care au participat la intalnire.

Pe de alta parte, Rusia a avertizat ca o interventie militara in Siria ar putea avea consecinte catrastrofice pentru regiune si ac erut comunitatii internationale sa dea dovada de prudenta in aceasta criza.

Basescu: Daca in NATO se va lua o decizie cu privire la Siria, vom fi solidari cu aliatii nostri

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca Romania va fi solidara cu aliatii NATO, indiferent de decizia care se va lua la nivelul organizatiei nord-atlantice cu privire la o interventie militara in Siria.

Parlamentul britanic discuta joi un posibil raspuns la atacul chimic din Siria

Peste 300 de oameni au fost ucisi, miercuri, in urma unui atac cu arme chimice al fortelor regimului sirian de la Damasc. Pe de alta parte, activistii antiguvernamentali au transmis ca numarul mortilor este mult mai mare - 1.300.

Secretarul de stat american, John Kerry, a declarat, luni, ca autoritatile din Siria au folosit arme chimice impotriva civililor si ca apoi au distrus dovezile, adaugand ca presedintele Barack Obama crede ca Guvernul sirian trebuie sa fie tras la raspundere.

De asemenea, secretarul american al Apararii, Chuck Hagel, a spus, luni, ca Statele Unite ale Americii vor interveni in Siria doar in intelegere cu comunitatea internatonala si cu justificare legala ca raspuns la atacurile cu arme chimice din Damasc.

In plus, Ministrul de Externe al Frantei, Lauren Fabius, a declarat joi ca "o reactie de forta trebuie avuta" daca se confirma reclamatiile activistilor sirieni ca Guvernul a folosit arme chimice.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Francois Hollande interventie Siria, #Franta interventie Siria, #Interventie militara Siria, #atac arme chimice Siria, #Hollande pedepsit vinovati Siria , #presedinte Franta